News

Komentari 106

Zagorje pod vodom: 'Kuću sam kupio na kredit, a što ću sad?'

Zagorje pod vodom: 'Kuću sam kupio na kredit, a što ću sad?'

Zabočka naselja Repovec i dijelovi Tisanić Jarka i Jakuševca potpuno su potopljeni. Predsjednik Mjesnog odbora rekao je kako bageri kopaju i rade propuste da bi se voda preusmjerila

I dok jugo stvara velike probleme u Dalmaciji i Istri, obilne kiše poplavile su sjever Hrvatske. Potopljena su zabočka naselja Repovec, ali i dijelovi Tisanić Jarka i Jakuševca. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nekoliko kuća ugroženo je od poplave, a uz ove jake kiše, poplave je uzrokovala činjenica da je jedan mještanin nasipao teren te spriječio prirodni tok vode - ispričao je predsjednik mjesnog odbora Stjepan Hanžić za portal Zagorje.com.

Pogledajte video

Hanžić je rekao kako bageri kopaju i rade propuste da bi se voda preusmjerila i da ne bi dodatno ugrozila kuće. Jedna od kuća koja je stradala je i ona Nikole Tisaniće.

Ovaj mladi otac kaže, kupio je kuću na kredit, uredio ju je za sebe i svoju obitelj, a sad sve pliva.

- Temelji su nam povukli vlagu, sve je puno vode. Nije dobro. Komunalni redar nam je rekao da si to sami moramo rješavati, a kako? - izjavio je Tisanić za Zagorje.com

Nema dobrih vijesti za njega i sve kojima su poplavljeni domovi. DHMZ je objavio prognozu, a ona je - kiša, kiša i još malo kiše. Za gotovo cijelu Hrvatsku. Najmanje oborina bit će na jugu i u Slavoniji i Baranji.

U nedjelju je također najavljena kiša, mjestimice obilna uz grmljavinska nevremena.