Obavijesti

News

Komentari 101

Zagreb: '60 sekundi parkinga platio sam 6,75 kuna! A trebalo je biti besplatno. Šokiran sam'

Zagreb: '60 sekundi parkinga platio sam 6,75 kuna! A trebalo je biti besplatno. Šokiran sam'
4

Iz Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman su nakon objave teksta i dodatnih provjera prvo ustvrdili da je čitatelj dva puta ušao unutar sat vremena u zonu, pa je zato platio. Ali onda se dogodio novi zaplet...

VIDEO

Prije tri tjedna sam bez problema ostavio sina u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a kada sam ga u nedjelju navečer išao pokupiti po povratku s puta, zadržavanje manje od četiri minute u takozvanoj "Kiss and Fly" zoni sam platio 27 kuna. Ostao sam skroz šokiran jer smo samo ubacili njegovu prtljagu i odmah izašli. Svugdje u svijetu je ta zona besplatna do 10 ili 15 minuta kako bi se mogli pokupiti i dovesti putnici, a francuski koncesionar je očito i to počeo naplaćivati, kaže nam čitatelj (podaci poznati redakciji) koji nam je kao dokaz poslao i plaćenu parkirališnu kartu.

Minuta parkinga kao suho zlato

Na parkirališnoj karti se vidi da je izdana na tzv. vijaduktu, odnosno da se zaista radi o tzv. "Kiss&Fly(Poljubi i odleti) zoni u kojoj je službeno, prema podacima na stranicama Međunarodne zračne luke Zagreb Franjo Tuđman, parkiranje besplatno za osobne automobile koji se zadržavaju do 10 minuta.

Na karti se vidi i da se naš čitatelj zadržao četiri minute, što znači da je svaku minutu parkiranja platio čak 6,75 kuna!

Zračne luke u cijelom svijetu zaista imaju "Kiss&Fly" zone u kojima se ne mora platiti parkiranje ako se samo dovoze putnici ili se po njih dolazi na aerodrom.

Sat vremena parkiranja na Zračnoj luci Zagreb je inače 27 kuna.

Zračna luka: Besplatno je 10 minuta u jednom satu

Zračnom lukom u Zagrebu upravlja francuski koncesionar Zaic, a prije tri godine su počeli naplatu i za zadržavanje kraće od 10 minuta u prizemlju, gdje putnici koji su stigli u Zagreb izlaze. I time su izazvali veliko negodovanje putnika i taksista jer sam ulazak moraju odmah platiti 27 kuna. Međutim, tada su uveli da se putnici  mogu popeti i pokretnim stepenicama u "Kiss&Fly" zonu na katu i tamo ih taksist ili netko od obitelji može pokupiti bez plaćanja ukoliko se zadrži kraće od 10 minuta.

Iz Međunarodne zračne luke Zagreb su nam službeno odgovorili da je "Kiss&Fly" zona i dalje besplatna.

Ali napominju da se u njoj može besplatno zaustaviti 10 minuta u jednom satu. Ako se dva ili više puta uđe u istom satu, onda je potrebno platiti svaki sljedeći ulazak. Ako je prošao sat vremena, opet se može besplatno ući na 10 minuta.

- Ne, nisam ušao dva puta u istom satu. Čekao sam pred rampom dok me sin nije nazvao da je stigao i da me čeka u "Kiss&Fly" zoni - kaže naš čitatelj.

Iz Međunarodne zračne luke Zagreb su ga pozvali da im pošalje pritužbu s kopiranom kartom i registracijskom oznakom kako bi mogli utvrditi o čemu se točno radi i je li sustav zaista pogriješio.

Naš čitatelj kaže da će to i učiniti. 

Nakon objave teksta i nakon što je poslao podatke o svojoj registarskoj tablici i kartu, iz MZLZ-a su nam popodne dali odgovor da su provjerom utvrdili da je ipak registrirano drugo ulaženje unutar sata. Iako naš čitatelj decidirano tvrdi da to nije učinio.

- Vezano za jučerašnji odgovor Međunarodne zračne luke Zagreb na Vaš upit o naplati parkinga na vijaduktu i sugestiju da se gospodin obrati na dostavljenu e-mail adresu za pritužbe sa informacijom o registarskoj oznaci vozila, a sve kako bismo mogli utvrditi o čemu je točno riječ, želimo Vas obavijestiti da se gospodin obratio na adresu i dostavio potrebne informacije. Slučaj smo istražili i utvrdili da je prema dostavljenoj registarskoj oznaci, vozač unutar 1h ulazio drugi puta u Kiss & Fly zonu te mu je usluga regularno naplaćena.  S obzirom na članak koji je danas objavljen,  a u kojem se već u naslovu sugerira da je vozač oštećen za određeni iznos, ljubazno molimo da objavite točnu informaciju, da je vozilo dostavljene registarske oznake dva puta unutar sat vremena ulazilo na vijadukt, te je usluga regularno naplaćena, sukladno cjeniku za usluge parkiranja u Zračnoj luci Franjo Tuđman - stoji u reagiranju MZLZ-a.

Međutim, nakon što smo im dostavili i ponovno registracijske oznake, ostavljena je mogućnost da se radi o dva različita automobila istog proizvođača i boje jer su izgleda tablice različite. Novu provjeru su najavili za četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.