Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
45 komentara

Zagreb neće na prijevremene izbore? HDZ podržao Bandića

Dražen Bilokapić, zastupnik HDZ-a, najavio je kako će HDZ podržati Bandićev proračun, i to zato jer je gradonačelnik prihvatio većinu njihovih amandmana

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
45 komentara

Ipak neće biti odluke o privremenom financiranju i prijevremenih izbora u Zagrebu. Naime, uoči rasprave po klubovima, Dražen Bilokapić, zastupnik HDZ-a, najavio je kako će HDZ podržati zagrebački proračun gradonačelnika Milan Bandić, i to zato jer je Bandić prihvatio većinu njihovih amandmana, javlja tportal.

Proračun težak sedam milijardi kuna od prvog čitanja prije dvadesetak dana narastao je za 150 milijuna kuna predloženim i usvojenim amandmanima, a Bandić tvrdi da je utemeljen na projiciranom rastu BDP-a od 1,7 posto i, osim toga, očekuje od nove Vlade da izvrši korekciju stope za decentralizirane funkcije. 

Čini se kako su u HDZ-u procijenili da im prijevremeni izbori ne bi ništa donijeli i da je u ovom trenutku politički mudro podržati Bandića, posebice ako se zna da Bandić ima dva saborska mandata, koja bi, prema nekim kalkulacijama, mogla biti od velike važnosti prilikom sastavljanja većine u Saboru.

I dok će HDZ s partnerima iz HSP-a AS i BUZ-a pružiti ruku Bandiću, HDZ-ov partner s nacionalne razine i član Domoljubne koalicije, HSLS neće dati potporu proračunu

Darinko Kosor, šef HSLS-a i predsjednik Gradske skupštine, poručio je da Bandić nije ispunio brojne projekte koje su dogovorili dok su bili u koaliciji te je zaželio onima koji podrže (HDZ-u) proračun da se njima dogodi drugačije nego njemu. Istaknuo je pritom da je proračun isključivo politički dokument. 

Dominik Etlinger (SDP) poručio je Kosoru da je bolje imati naknadnu pamet nego biti bez pameti.

- Sada je došao do naknadne pameti jer više nisu u koaliciji. Iz drugačije pozicije drugačije gleda stvari. I ne slažem se s mišljenjem da je proračun isključivo politički dokument - kazao je Etlinger.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message