News

Komentari 35

Zagrebački policajac prijavljen USKOK-u zbog uzimanja mita, a onda loše krivotvorio isprave...

Zagrebački policajac prijavljen USKOK-u zbog uzimanja mita, a onda loše krivotvorio isprave...

Najprije je tražio mito od vozačice, ona mu je dala 500 kuna, a onda ga je prijavila. Tada je zagrebački policajac krivotvorio isprave, ali izgleda da je to učinio jako traljavo. USKOK je danas počeo istragu

Zagrebački policajac, 49-godišnji prometni motociklist, priveden je zbog uzimanja mita.

USKOK ga tereti da je zaustavio ženu koja je prošla kroz crveno svijetlo na semaforu, a onda joj kazao da može platiti odmah 500 kuna u gotovini ili odabrati da joj se oduzme vozačka dozvola i da plati 5000 kuna naknadno. Kad je vozačica predala 500 kuna, nije joj dao nikakvu pismenu potvrdu, već joj je samo ponavljao da to ne smije nikome reći. 

Nije ga poslušala. Opisanu situaciju ispričala je njegovim kolegama. 

Kako bi dokazao da vozačica laže, policajac je napravio lažnu dokumentaciju.

Tako je zavrijedio i prijavu zbog krivotvorenja službene isprave. USKOK je danas na temelju kaznene prijave Policijske uprave zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage. Ovo je njihovo priopćenje:

- Osnovano se sumnja da je okrivljenik, 15. lipnja 2019., u Zagrebu, kao policijski službenik - prometni motociklist PU zagrebačke, I. Postaje prometne policije Zagreb, obavljajući poslove moto-ophodnje na području gradskog centra, uočio a zatim i zaustavio vozačicu koja je upravljajući osobnim automobilom počinila prometni prekršaj prolaskom kroz križanje za vrijeme upaljenog crvenog svjetla na semaforu. U namjeri stjecanja nepripadne materijalne koristi, okrivljenik je obavijestio vozačicu da je počinila prekršaj kažnjiv novčanom kaznom do 5.000,00 kuna i mjerom oduzimanja vozačke dozvole, a potom i da kaznu može smanjiti i naplatiti joj iznos od 500,00 kuna ako kod sebe ima gotov novac. Kada mu je vozačica predala traženi iznos, više puta ju je upozorio da o tome nikome ne govori, nakon čega se udaljio bez da joj je radi potpisa predao i uručio primjerak pismena o naplaćenoj kazni ili utvrđenom prekršaju.

- Nakon što je Operativno-komunikacijski centar PU zagrebačke zaprimio obavijest o tom događaju, okrivljenik je naknadno sačinio neistinitu dokumentaciju s ciljem prikrivanja da je od vozačice uzeo 500,00 kuna bez prekršajnog sankcioniranja i službenog evidentiranja. Tako je u radni nalog upisao da je od vozačice naplatio novčanu kaznu zbog prometnog prekršaja koji vozačica nije počinila te je naznačio drugo vrijeme počinjenja prekršaja.

- Okrivljenik je osim toga naknadno ispunio i potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni na mjestu počinjenja prekršaja, pri čemu je u rubrici „potvrdu primio“ vozačicu vlastoručno potpisao imitirajući njezin potpis. Tako sačinjenu neistinitu dokumentaciju razdužio je po završetku smjene u I. Postaji prometne policije Zagreb, dok je novac u iznosu od 500,00 kuna razdužio tek 15. srpnja 2019. godine.

Najčitaniji članci