Obavijesti

News

Komentari 425

'Zagrmio' na premijera: Rekao sam što ih ide, svi bi to trebali!

'Zagrmio' na premijera: Rekao sam što ih ide, svi bi to trebali!
3

Emotivna reakcija: Sramota je da taj Plenković stoji kraj izgorjele kuće te govori kako su poduzeli sve i omogućili vatrogascima sve. Oni bi trebali voditi ovu državu. Kako ih nije sram, govori Robert Filipović

VIDEO

S obzirom na to što sam sve vidio i doživio tijekom požara te kad sam ih čuo, Plenkovića, Krstičevića i župana Bobana, jednostavno nisam mogao izdržati nego im reći što ih ide, rekao nam je Robert Pilipović iz Podstrane.

U utorak poslijepodne premijer Andrej Plenković je posjetio Žrnovnicu. Dok je govorio o tome kako je sve poduzeto da se spriječi širenje požara i da sustav zaštite od požara funkcionira, Robert to nije mogao slušati.

Pokušao se približiti do premijera i reći mu da ne govori istinu, ali ga je u tome spriječilo osiguranje.

No Roberta to nije spriječilo da otvori dušu i kaže što misli o tom sustavu.

- Sramota je da taj Plenković stoji kraj izgorjele kuće te govori kako su poduzeli sve i omogućili vatrogascima sve. Svaka čast vatrogascima, ali on govori o resursima, a od deset momaka iz DVD-a njih osam ima patike i kratke rukave te ulaze u požar. A on nam priča o resursima! Ne mogu vjerovati licemjerstvu tih ljudi. Oni bi trebali voditi ovu državu. Kako ih nije sram, ne mogu vjerovati da imaju obraza doći ispred tih ljudi i govoriti im one floskule, klasično političko skupljanje poena. To je tragedija! - smatra Robert.

Dok se prisjeća događanja, ponovno ih emotivno proživljava, napominjući kako se cijeli grad dignuo na noge i kako su požar masovno išli gasiti i pripadnici Torcide, čiji je član, a vlast te iste momke koji su spasili grad proziva za – orjunaštvo?! Pričao je i s ministrom Krstičevićem, ne zna je li njegova ostavka reakcija na taj razgovor, no naglašava da je za sve general Damir Krstičević heroj iz rata, osoba u koju su se ugledali.

Robert Franic

- To je častan čovjek, nije se u našoj povijesti dogodilo da neki ministar daje ostavku zbog ovakve stvari. Ali ispravite to sad, recite zašto ste dali ostavku i maknite se od njih. Kako oni ne shvaćaju, general Krstičević i Janica Kostelić, koji su nama u prijašnje vrijeme bili heroji, za neka djela koja su napravili u prošlosti su heroji i danas, ali ljudi, od vas su bili velika očekivanja. Da je Janica Kostelić rekla:

‘Hvala vam lijepa, ja s tim ljudima ne mogu stati u istu ložu’, ali nije, i s tim je sve rekla... - ponovno je Pilipoviću skočio adrenalin, no vratio se na aktualni problem. Koji će se samo ponavljati, kaže naš sugovornik, i što se već događalo, u Gunji s poplavama, dodaje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:25

- Tragedija je da Plenković dođe ispred DVD-a u Žrnovnici, koja svake godine gori, a oni tamo imaju tri vozila, provjerio sam godine proizvodnje - ‘76, ‘84 i ‘90. I onda su ti vatrogasci poslani u Sitno Gornje, gdje su mogli izgubiti glavu, a počelo je gorjeti u Žrnovnici te oni ne mogu u tri minute skupiti opremu i doći braniti svoje mjesto jer ih nema dovoljno, nemaju opremu ni vozila! I onda ih se proziva. Bio sam kod sestre na Kili, a tamo se dogodilo da se ne mogu otvoriti hidranti koji su zaključani i jedino vatrogasci imaju ključ. Nije se moglo provaliti, a mi smo tamo mogli sve pogasiti. Nasreću, nije bilo tih čempresa i raslinja na Kili, inače bi sve izgorjelo! Srećom je i vjetar stao, jer bi se inače dogodila tragedija. Da se ne bi krivo shvatilo, ni ovo u Žrnovnici, svaka čast vatrogascima, mi na sjeveru ne želimo više dizati transparente u čast poginulih vatrogasaca. Ne želimo da ginu zato što su oni opljačkali zemlju, HDZ ili SDP, ista je to priča - zaključuje Robert.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 425
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu