Obavijesti

News

Komentari 232

Zakleti neženje iz Otoka: Neće se vjenčati ni za čak 5000 kuna

Zakleti neženje iz Otoka: Neće se vjenčati ni za čak 5000 kuna
3

Općinski vijećnici su jednoglasno odobrili jednokratnu pomoć za mještane Otoka kraj Trilja u visini od 5000 kn za sve koji sklope brak. Neženje to nije oduševilo...

VIDEO

Ma malo je to. Kad bi barem davali 20.000 kuna... Osim toga, pitanje je koja bi žena ostala tu, govori nam u nedjelju mještanin Otoka kraj Trilja u kojem živi 400-tinjak neženja.

Općinski vijećnici stoga su jednoglasno odobrili jednokratnu pomoć u visini od 5000 kuna za sve koji sklope brak. Ipak, neženje to i nije baš oduševilo.

"Hoću li ja s 5000 kuna poslati dijete na fakultet?"

- Ne bih se nikad oženio za 5000 kuna. To je sramota. Oni meni kupuju moj brak. Ženit ću se iz ljubavi, ne interesa, što mogu s 5000 kuna, pet piva kupiti – oštar je mještanin kojeg smo zatekli u lokalnom kafiću. Slične su bile i reakcije ostalih neženja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hoću li ja s 5000 kuna poslati dijete na fakultet? Što ću kad potrošim taj novac? Poslati dijete na ulicu - zapitao se jedan, dok je drugi samo dobacio:

- Tko bi me trpio za 5000 kuna?

Ipak, nekolicina mještana podržava ovu odluku.

- Odluka je super. Podržavam je. Samo taj iznos treba povećati na 20.000 kuna. Sumnjam da će ovaj iznos ikoga potaknuti na ženidbu - govori nam jedan od rijetkih koji su za.

Nitko ne želi ostati u Otoku

Ipak, neženje nam objašnjavaju kako je najveći problem taj što nitko ne želi ostati u Otoku.

- Ima žena, ali neće da ostanu, idu u grad, idu u Trilj. To su gradske dame, teže gradu, ne žele živjeti na selu - govore nam. Žene u Otoku ističu kako su njihovi muškarci romantici.

- Ne može se njih novcem kupiti - dodaje nam mještanka. Odredba se ne odnosi na djevojke jer se one uspješno udaju u druge općine.

Načelnik Branko Samardžić kaže da je od oko 5500 mještana 400-tinjak neoženjenih. Riječ je o muškarcima u dobi od 20-ak do 45 godina.

- Osim novčanog poticaja za ženidbu, od 1. siječnja povećavamo naknadu za djecu, pa će tako ona za prvo dijete iznositi 2000, za drugo 2000, a za treće 6000 kuna - govori Samardžić.

Mještanima Otoka mogao bi pomoći i bračni posrednik Nediljko Babić Gangster, koji je spojio i do oltara doveo nekoliko stotina parova. Među ostalim, on organizira ljetovanja samaca, koje potom spaja sa samcima u Hrvatskoj. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina