Obavijesti

News

Komentari 241

Peović izazvala bijes u Saboru: 'Branite petokraku, a smatrate da je Tuđman bio zločinac'

Peović izazvala bijes u Saboru: 'Branite petokraku, a smatrate da je Tuđman bio zločinac'
8

Je li prikladno ime novog sveučilišta Franjo Tuđman s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu, pitala je Peović, što je izazvalo bijes u Saboru

VIDEO

U Saboru se danas nastavila 3. sjednica, a zastupnici raspravljaju o Prijedlogu zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti kojim bi se stvorio okvir za osnivanje sveučilišta kao visokoobrazovne i znanstveno-istraživačke ustanove za obrambeni i sustav domovinske sigurnosti.

PRATITE RASPRAVU UŽIVO

Izvođenjem specijaliziranih studijskih programa koji zadovoljavaju potrebe obrambenoga i sigurnosnog sustava, omogućava se razvoj interdisciplinarnog područja znanosti u polju "Vojno-obrambene i sigurnosno-obavještajne znanosti i umijeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Raspravu oko Sveučilišta zakuhala je Katarina Peović koja je pitala treba li nam novo Sveučilište i ne bismo li 25 godina nakon rata trebali raditi na demilitarizaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: Peović prozvala Tuđmana zločincem

Pokretanje videa...

katarina 01:39

- Je li prikladno ime novog sveučilišta Franjo Tuđman s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu? - pitala je Peović. Nakon odgovora Marija Banožića koji je pojasnio zašto nam treba ovakvo sveučilište i poručio da je ime vrhunski odabrano, javio se i Željko Reiner. 

- Riskirajući da dobijem opomenu, želim jasno reći da je sramotno i besprizorno u ovoj zgraditi tvrditi da je dr. Franjo Tuđman zločinac. On je stvaratelj hrvatske države, bez njegovog vodstva pitanje je kako bi država izgledala i bi li oni koji danas o njemu tako govore uopće tu sjedili. Ili bi bili negdje u Užicama - rekao je.

Nakon Reinera javio se i Marijan Pavliček.

- Ovo je sramotno. Kako vas nije sramota da možete reći da je prvi hrvatski predsjednik zločinac. Pa on je vama omogućio da ovdje danasa sjedite. To je nečuveno. Hvalite zvijezdu petokraku koja je razala Vukovar, a smatrate da je prvi hrvatski predsjednik zločinac. Trebate biti udaljeni sa sjednice - rekao je.

- Ne mogu vjerovati da se o ovome govori bez povišene intonacije, a upravo smo čuli najskandalozniju izjavu u povijesti Sabora. Vi ste tek sada nakon pet puta što govori, preko volje dali opomenu. Skandalozno je da vi svi na ovaj način tolerirate najskandalozniju izjavu u povijesti Sabora - rekao je Hrvoje Zekanović.

Gordan Jandroković mu je odgovorio da Peović ima pravo govoriti, a da će o njoj suditi birači. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Nova izborna anketa otkrila: HDZ će teško do većine od 76 ruku, a Rijeke pravde još teže
JOŠ TRI DANA DO IZBORA

Nova izborna anketa otkrila: HDZ će teško do većine od 76 ruku, a Rijeke pravde još teže

U istraživanje nije uključena dijaspora koja nosi tri mandata, ali ni mandati osam zastupnika nacionalnih manjina

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...