News

Komentari 0

'Zalagat ćemo se za pregovore s Albanijom i Sj. Makedonijom'

'Zalagat ćemo se za pregovore s Albanijom i Sj. Makedonijom'

Hrvatski premijer i austrijska ministrica za europske poslove Karoline Edtstadler rekli su da će se obje države zalagati da se na razini EU vijeća donese odluka o otvaranju pregovora s Albanijom i Sj. Makedonijom...

U razgovorima Plenkovića i Edtstadler "istaknuto je kako će se obje države nastaviti zalagati da se u ožujku na razini Europskog vijeća donese odluka o otvaranju pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom", kaže se u priopćenju iz Banskih dvora.

Plenković je također austrijskoj ministrici iznio prioritete programa hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, koje Austrija čvrsto podržava.

Govoreći o novom Višegodišnjem financijskom okviru EU-a, Plenković je poručio kako je važno da se čim prije postigne dogovor, vodeći računa o svim specifičnostima država članica, osobito Hrvatske kao najmlađe članice.
 
Ministrica Edtstadler naglasila je kako Austrija podržava aktivnosti Hrvatske u pripremi zagrebačkog sastanka na vrhu između EU-a i država jugoistoka Europe koji se treba održati u svibnju, dodaje se u priopćenju.

Najčitaniji članci