Obavijesti

News

Komentari 278

Svećenik: 'Duša mi je žalosna jer će Merlin pjevati na dočeku'

Svećenik: 'Duša mi je žalosna jer će Merlin pjevati na dočeku'
1

Umrivoljeni svećenik Ivica Sinanović, koji je šakama usmrtio čovjeka ali ga je Vrhovni sud oslobodio, optužio je pjevača iz BiH da je ratovao protiv Hrvata i protivi se njegovom nastupu u Dubrovniku

VIDEO

Umirovljeni svećenik Ivica Sinanović na Facebooku je komentirao doček Nove godine na Stradunu gdje će pjevati Dino Merlin. Napisao je kako mu je žao što će Dubrovčane zabavljati pjevač iz Bosne, a njegovo pjevanje usporedio sa zavijanjem hodže sa džamije.

- Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku glazbenu zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije pa bujrum gospari - napisao je Sinanović u objavi koja je u međuvremenu uklonjena s društvene mreže.

Nakon objave statusa u komentarima su ga mnogi ljudi prozvali na što im je Sinanović odgovorio krajnje neprimjereno, sramotno vrijeđajući žrtve Srebrenice.

Podsjetimo, Sinanović je u travnju 2013. godine proglašen krivim za ubojstvo Marka Kraljevića i osuđen je na četiri i pol godine zatvora. Vrhovni sud poništio je tu presudu u rujnu 2016. godine, zaključivši da nije kriv jer je postupao u nužnoj obrani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema optužnici, Sinanović je 22. svibnja 2012. u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1:20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora, Marka Kraljevića, koji je u alkoholiziranom stanju i bez povoda došao pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata te svećenika Sinanovića udario šakom u lice.
 
To je, po tvrdnjama tužiteljstva, izazvalo svećenikov bijes pa je uzvratio udarcem šakom u lice Kraljevića koji je pao na pod, a svećenik ga je potom "u cilju da ga liši života" više puta udario šakom po licu, od čega je Kraljević i umro.

Nakon izricanja presude, Sinanović je ispred zgrade suda novinarima izjavio kako je sretan sa sudskim ishodom, ali je i izrazio sućut obitelji preminulog Kraljevića.

- Ubuduće ću se baviti humanitarnim radom - rekao je.

Njegov odvjetnik Gašpar Lujak istaknuo je kako je ovakva presuda potvrda svega što je obrana od početka tvrdila.

- Od početka tvrdimo da se radilo o nužnoj obrani, ili barem prekoračenju nužne obrane uslijed straha prouzrokovanog ničim izazvanim napadom. Sud je prihvatio drugu varijantu, prekoračenje nužne obrane, pa je u tom slučaju isključena krivnja počinitelja i primjenom zakona ga treba osloboditi optužbe - rekao je Lujak.

Dodao je kako je ranija osuđujuća presuda ukinuta od strane Vrhovnog suda zbog niza pogreški i nezakonitih stajališta.

Na prvom suđenju Sinanović je istaknuo kako mu nije bila namjera ubiti Marka Kraljevića, nego ga onesposobiti te da mu je pružio i prvu pomoć dok je on ležao na podu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor