News

Komentari 166

Dolenec: 'Dostupnost vrtića nije bila prioritet prošloj upravi. Nama je namjera to promijeniti'

Dolenec: 'Dostupnost vrtića nije bila prioritet prošloj upravi. Nama je namjera to promijeniti'

Stiglo je ukupno 857 zahtjeva više nego prošle godine, no upisano je manje djece. Upisano je 5768 djece, a prošle godine je bilo 6243. Dolenec je istaknula kako je razlog veći broj djece upisan u jaslicama. Broj neupisane djece koji imaju uvjet je 1770

Zamjenica gradonačelnika Tomaševića, Danijela Dolenec danas je na konferenciji za novinare iznijela brojke o upisima djece u novu pedagošku godinu.

Stiglo je ukupno 857 zahtjeva više nego prošle godine, no upisano je manje djece. U vrtiće je upisano je 5768 djece, a prošle godine je bilo 6243. Dolenec je istaknula kako je razlog veći broj djece upisan u jaslicama. Broj neupisane djece koji imaju uvjet je 1770.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Da bi se povećao broj djece u vrtićima trebamo povećati i kapacitete u kojima ćemo smjestiti djecu. To nam je i cilj u 2022. godini -rekla je Dolenec. Cilj je povećati broj kapaciteta u vrtićima za 800 do kraja godine. 

- Nama je svakako cilj u mandatu omogućiti univerzalnu dostupnost vrtića u Zagrebu, da svako dijete koje zadovoljava uvjete bude upisano. To do sada nije bilo tako, nije se ulagalo.  Sve što krenemo planirati ovo ljeto tek će biti realizirano iduće godine - napomenula je Dolenec. 

- Ove godine imamo prijave roditelja odgojitelja, ali ne kao ranije, s time da je najviše interesa za predškolu. Ove izmjene su zato usmjerene na 2022., a kapaciteti će rasti tijekom jeseni te ćemo u 2022. povećati broj vrtića i mjesta. - rekla je. 

- U žalbenom roku prošle godine upisano je 840 djece. Žalbeni period se koristi da se rade koordinacije između vrtića. Vjerujem da ćemo dio tako riješiti. Kako se budu otvarali kapaciteti, upisivat ćemo.

Što se tiče dugoročnog povećanja kapaciteta, do kraja srpnja u izgradnju kreću DV Odranski Obrež i DV Ivanja Reka.

- Neće ove godine biti gotovi - napomenula je.

- Stvarnost je takva da u protekloj upravi nije bio prioritet univerzalna dostupnost vrtića. Nama je to namjera, ali neće svi biti upisani na početku godine, ali ćemo se potruditi da se većina upiše do kraja godine - rekla je.

Najčitaniji članci