Obavijesti

News

Komentari 19

Zanemarivala je bebu: Bila je u prljavim pelenama i pothlađena

Dijete je u kući našla patronažna sestra, bilo je pothlađeno, plavih usnica i ruku, odjevena u neadekvatnu odjeću, u pelenama prepunim urina i fekalija, dehidrirana. Beba je bila, puna tjemenica na glavi...

VIDEO

Županijski sud u Splitu potvrdio je J. Š., 28-godišnjoj majci s Križevačkog područja, kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci uvjetno na tri godine. Majka je kažnjena presudom koprivničkog Općinskog suda zbog sustavnog zanemarivanja djeteta. Drugostupanjski je sud odbio njezinu žalbu i time je presuda postala pravomoćna. 

Svjedokinja patronažna sestra, je na sudu izjavila da je dolaskom u kuću zatekla djevojčicu staru mjesec dana samu, jer majke i oca nije bilo u kući. Dijete je bilo pothlađeno, plavih usnica i ruku, odjevena u neadekvatnu odjeću, u pelenama prepunim urina i fekalija, dehidrirana.

Beba je bila, puna tjemenica na glavi, a u kući nije bilo niti grijanja. Rekla je i da je od sumještana saznala kako je optuženica dijete ostavila, a otac djeteta, suprug optuženice, da je učestalo boravio po selu u alkoholiziranom stanju.

Iz izvješća djelatnice križevačkog Centra za socijalnu skrb proizlazi kako su roditelji dijete u više navrata ostavljali kod drugih osoba od listopada 2009. do 13. siječnja 2010. godine, od kada je oduzeto roditeljima i udomljeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije oduzimanja djeteta roditeljima je izrečena mjera nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi, koju su ignorirali. Atmosfera među supružnicima je bila opterećena međusobnim svađama i nasiljem, a što je sve upućivalo na to da djetetu ugrožen život i psihofizički razvoj, što je na koncu rezultiralo mjerom oduzimanja djeteta iz obitelji i smještaj u udomiteljsku obitelj.

Ostankom u tako disfunkcionalnoj obitelji djetetov je život po tumačenju Centra krajnje ugrožen, pa je za dobrobit djeteta bilo nužno povjeriti ga na čuvanje i odgoj adekvatnoj udomiteljskoj obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić