Obavijesti

News

Komentari 185

Rusi dižu dobnu granicu na 50 godina za vojnike: Putin posjetio ranjenike u bolnici

Rusi dižu dobnu granicu na 50 godina za vojnike: Putin posjetio ranjenike u bolnici

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 91. dan. Vijeće Europe je privremeno ukinulo carine na uvoz proizvoda iz Ukrajine. Rusi i dalje granatiraju područje Donbasa

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.32

Ukrajina uvodi vize za Ruse

Ukrajina je naredila ukidanje bezviznog režima za građane Rusija zbog, kako kažu, potrebe za povećanjem sigurnosti na granicama. Ranije su ruski državljani mogli putovati u susjednu Ukrajinu bez viza.

19.41

Rusija pisala Hrvatskoj: 'Ponašate se neprijateljski, takav pristup bit će poguban'

Danas je 30. obljetnica diplomatskih odnosa između Rusije i Hrvatske, a službena Moskva je tom prilikom poslala priopćenje u kojem su se obrušili na Hrvatsku zbog podrške Ukrajini. Ustvrdili su kako se Hrvatska ''ponaša neprijateljski'' te kako će takav ''destruktivan pristup biti poguban'', prenosi Telegram.

Rusko ministarstvo navodi kako su odnosi između Hrvatske i Rusije u posljednjih 30 godina bili pozitivni i ''obilježeni postupnim razvojem čitavog kompleksa suradnje''

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

18.41

Ukrajinsko ministarstvo obrane je objavilo da ruske snage provode intenzivnu ofenzivu kako bi zauzele strateški važan grad Liman u regiji Donjeck. Glasnogovornik ministarstva Oleksandr Motuzjanik kaže da ruski napori da "potpuno preuzmu kontrolu nad Limanom nisu uspjeli".

17.36

Putin posjetio ranjene vojnike

Vladimir Putin fotografiran je kako se rukuje s medicinarima i pacijentima u vojnoj kliničkoj bolnici Mandryk u Moskvi.

Putin je ustvrdio da se sve trenutne ekonomske poteškoće Rusije ne svode na "vojnu operaciju" u Ukrajini.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

17.15

Ruska vlada podigla je dobnu granicu za osobe koje služe u oružanim snagama.

Zastupnici su poduprli zakon koji dopušta muškarcima i ženama da služe u oružanim snagama do 50. godine života. Prije je gornja granica za profesionalne vojnike bila 40 godina.

Zakon koji je predstavila vladajuća stranka Jedinstvena Rusija navodi da su "visoko profesionalni stručnjaci" koji imaju 40 godina ili više potrebni da bi rukovali preciznim oružjem.

Rat Rusije u susjednoj Ukrajini pokazao se težim nego što su to mnogi očekivali, potaknuvši nagađanje da će Moskva proširiti regrutiranje, što je Kremlj odbacivao kao "glupost".

Komentari 185