Obavijesti

News

Komentari 17

Zapalila se koča u šibenskom akvatoriju, tročlana posada broda skakala je u more

Zapalila se koča u šibenskom akvatoriju, tročlana posada broda skakala je u more

Na teren su izašli vatrogasci, policija i Lučka kapetanija. Ranije toga dana gorio je i gliser ispred plaže Dražica na Krku zapalio. Čula se i snažna detonacija

VIDEO

Veliki požar danas je izbio na koči na pučini šibenskog akvatorija, a događaj je potvrdila i policija za Morski.hr.

– Požar je izbio na brodu u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske, u rubnom području između Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije – potvrdili su iz policije. 

Kako neslužbeno doznaje Morski.hr, radi se o ribarskom brodu Lokarda koji je svoju poziciju posljednji put očitovao prije dva sata 11 Nm južno od otoka Žirja.

– Dojavu za požar smo dobili 13.36 sati. Članovi posade su prešli na drugu ribaricu i srećom, ljudski životi nisu ugroženi – potvrdio je voditelj smjene OKC u PU Šibensko-kninskoj. Na teren su izašli i vatrogasci, Lučka kapetanija i policija.

Prema informacijama portala, s broda Lučke kapetanije započeli su s gašenjem, ali su morali odstupiti zbog velike vrućine i činjenice da na brodu ima plinskih boca.

Prema prvim informacijama, tročlana posada pokušala je izgasiti požar, ali nisu uspjeli u tome. Potrošiti su protupožarne aparate i skočili u more. U blizini je bio ribarski brod Strelica, koji ih je naposljetku spasio.

Pokretanje videa...

Zapaljen brod kod Krka 2 01:18

Ovo je druga havarija na moru danas. Podsjetimo, nešto iza podneva ispred plaže Dražica na Krku zapalio se veći gliser. Kakosu nam javili čitatelji, čula se snažna detonacija u jednom trenutku, a ubrzo su se okolni brodovi odmaknuli. Smrad dima se proširio kroz cijeli grad, a nakon otprilike pola sata požar je ugašen.

- Koliko znam, ozlijeđenih nema - rekao nam je zapovjednik JVP Krk Goran Grubišić. Kaže da su izašli s tri vozila i pet ljudi, a pomogao im je i Sea help te brodica Sveti Florijan iz marine Punat. 

Kaže kako su primirili požar te doteglili brod u kamp Politin gdje su dovršili gašenje broda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...