Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Zapeli ispod Anića kuka: HGSS spašavao penjače u Paklenici

Nakon dojave na teren je izašlo 12 spašavatelja od kojih su dvoje već bili u neposrednoj blizini parka. Prvi kontakt s unesrećenima u stijeni je bio u 21.45 sati....

0 komentara

Penjači su zapeli na 80-tak metara ispod vrha stijene na Anića kuku u Nacionalnom parku Paklenica u četvrtak poslijepodne. Pozvali su pomoć preko Centra 112, a ovi su im poslali gorske spašavatelje. 

- Kako je penjačima to bio zadnji smjer kojeg su penjali tog dana, drugi penjač zbog iscrpljenosti nije mogao nastaviti kretanje prema izlasku iz smjera, a prvi penjač nije mogao samostalno izvući partnericu - kažu HGSS-ovci.

Nakon dojave na teren je izašlo 12 spašavatelja od kojih su dvoje već bili u neposrednoj blizini parka. Prvi kontakt s unesrećenima u stijeni je bio u 21.45 sati, a već u 23.15 bili su izvučeni na vrh stijene. 

- Prvi dio spašavatelja je unesrećene otpratio do parkinga 40 minuta nakon ponoći u petak, čime je ovaj dio noćnog spašavanja okončan. Druga ekipa je imala zadatak raspremiti užad i opremu kojom su unesrećeni izvučeni na sigurno. Drugi dio ekipe spustio se sa  stijene u 1:50 sati, te je 12 spašavatelja krenulo svojim domovima na zasluženi odmor.

U akciji je sudjelovalo 10 članova HGSS Stanice Zadar te po jedan član Stanica Ogulin i Split - kažu gorski spašavatelji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message