Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Zaplakao od sreće! Ugledao lice supruge nakon 15 godina braka

Andrew Airey pati od Stargardt očne bolesti zbog koje je njegov vid ozbiljno narušen posljednjih 20 godina. Međutim, uz pomoć pametnih naočala uspio je vidjeti lice svoje supruge nakon 15 godina braka.

Foto: Screenshot/Facebook/Daniel Ferris
25 komentara

Andrew Airey vjenčao se sa svojom suprugom prije 15 godina, a nedavno je imao svoje drugo vjenčanje s njom. Jedino drugačije ovoga puta, bilo je to što je konačno mogao vidjeti njeno lice i njen veo.

Airey pati od Stargardt očne bolesti zbog koje je njegov vid ozbiljno narušen posljednjih 20 godina. Njegovo stanje zove se "legalna sljepoća". On naime vidi, ali mu je vid toliko zamućen da ne može raspoznati lica niti uočiti detalje.

Zbog toga je njegov život, sa suprugom Kelli i tri kćeri, ponekad zaista težak. Andrew kaže kako mu je jedna od najvećih poteškoća to da "ne može vidjeti izraze lica svoje supruge"

Međutim, novi uređaj je to promijenio.

eSight 3 pametne naočale pomoću kamere i senzora prikazuju Andrewu pred očima ono što se događa oko njega. Kada ih je prvi put isprobao, Andrew je od sreće zaplakao samo zato jer je mogao vidjeti obrve svoje supruge, obrve koje svi ostali uzimaju zdravo za gotovo.

Nedavno su tako on i njegova supruga mogli rekonstruirati i svoje vjenčanje kako bi Andrew konačno vidio svoju mladenku. Unajmili su istu crkvu kao i prije 15 godina, imali istu tortu i iste uzvanike.

Snimka s 'novog' vjenčanja pokazuje koliko je povratak vida bio emocionalan za Andrewa i njegovu obitelj.

Love At Second Sight

When a legally blind man named Andrew married his wife 15-years-ago, he couldn't see her face as she walked down the aisle. Watch as we do the impossible: recreate every detail of Andrew's wedding, and help him actually see it!

Posted by eSight Corp on 7. lipnja 2017

- Od toga da ne mogu vidjeti lica svojih voljenih do toga da nisam sposoban voziti ili raditi. Čak ne mogu ni čitati bez nekoliko uređaja za uvećavanje. Moj vid mi je otežavao put na načine koje nisam mogao ni zamisliti kada mi je dijagnosticirana Stargardtova bolest - rekao je Andrew.

Naočale, koje izgledaju kao virtual reality naočale, imaju HD kameru i dva senzora s prednje strane. S unutarnje strane nalaze se dva zaslona i procesor. Kada ih je Andrew nosio na svom drugom vjenčanju, slike s kamere i senzora prikazivale su se točno pred njegovim očima, a video pokazuje točno kako je Andrew vidio svoje vjenčanje.

Naočale su uspjele vratiti Andrewu ono što on naziva "detaljima dana". 

Njegova obitelj je osnovala crowdfunding kampanju za naočale koje mogu pomoći svima koji boluju od iste bolesti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message