Obavijesti

News

Komentari 24

Zaplijenili 2.713 ptica vrijednih najmanje dva milijuna kuna

Zaplijenili 2.713 ptica vrijednih najmanje dva milijuna kuna
1

Sveukupno je pronađeno i oduzeto 2.713 ptica koje su strogo zaštićene životinjske vrste, a čija se vrijednost procjenjuje na najmanje 2.200.000 kuna

VIDEO

Policijski službenici policijske postaje Rupa u noći 20. prosinca prilikom obavljanja granične kontrole putnika i vozila na izlasku iz Republike Hrvatske u osobnom vozilu stranih registracijskih oznaka pronašli su nekoliko kutija s velikim brojem ptica. 

U spomenutom vozilu zatečena su dva državljanina Srbije u dobi od 33 i 42 godine, koji pronađene ptice nisu prijavili niti su posjedovali dokumentaciju o njihovom porijeklu. Policijski službenici radi utvrđivanja vrsta pronađenih ptica ostvarili su suradnju s nadležnom inspektoricom zaštite prirode, koja je utvrdila kako je riječ o strogo zaštićenim životinjskim vrstama, i to: 1.122 komada ptica iz roda trepteljka i četiri ptice iz roda kraljić, također strogo zaštićena životinjska vrsta.

U kriminalističko istraživanje uključili su se djelatnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, koji su u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Labin kod 58-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašli još 1.581 pticu iz roda trepteljka i šest ptica iz roda kraljić. Sveukupno je pronađeno i oduzeto 2.713 ptica koje su strogo zaštićene životinjske vrste, a čija se vrijednost procjenjuje na najmanje 2.200.000 kuna. Također je utvrđeno kako su navedene ptice bile namijenjene prodaji i konzumaciji na stranom tržištu.

Navedeni državljani Srbije kazneno su prijavljeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, dok je za pomaganje u počinjenju kaznenog djela trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i dva kaznena djela uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti kazneno prijavljen 58-godišnji hrvatski državljanin.

Sva trojica su predana pritvorskom nadzorniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao