Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Zaplijenili drogu na festivalu u Istri: Prijavili ukupno 47 ljudi

Prilikom pretrage apartmana i kod 26-godišnjaka, policajci su ukupno pronašli 785 tableta ecstasy, 64 grama droge MDMA, 62,2 grama kokaina, 49,8 grama ketamina....

Foto: PU istarska
13 komentara

Na glazbenom festivalu u mjestu Vabriga policija je zatekla ukupno 44 ljudi u zlouporabi opojnih droga, uglavnom za vlastite potrebe, a troje njemačkih državljana u dobi od 26 do 31 godine uhićeni su zbog preprodaje raznih vrsta droge od amfetamina i Ecstasyja do marihuane i kokaina, doznaje se u ponedjeljak u istarskoj policiji.

Policija je izvijestila da je tijekom festivala u turističkom naselju na području Vabrige "poduzela brojne radnje u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga i drugih oblika protupravnog ponašanja", a rezultate su na konferenciji za novinare predstavili načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Poreč Ingrid Paver.

Po njihovim riječima policajci su postupali prema 44 osobe koje su zatečene u posjedovanju droge za vlastitu upotrebu, odnosno u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je troje državljana Njemačke osumnjičeno za neovlaštenu proizvodnja i promet drogama.

Tako su u petak u jedan sat iza ponoći zatekli 26-godišnjeg njemačkog državljanina koji je kod sebe posjedovao vrećicu s različitim vrstama droge. Mladić je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga ubrzo sustigli i priveli u policijsku postaju. Temeljem naloga nadležnog suda policija je istoga dana obavila pretragu apartmana u kojem su, osim 26-godišnjaka, boravili i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, oboje njemački državljani.

Prilikom pretrage apartmana i kod 26-godišnjaka, policajci su ukupno pronašli 785 tableta ecstasy, 64 grama droge MDMA, 62,2 grama kokaina, 49,8 grama ketamina, 19,6 grama hašiša i 16,2 grama smeđe praškaste materije. Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić''. Zbog sumnje da su u počinjenju kaznenog djela sudjelovali i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, policijski službenici su ih uhitili, a osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U počinjenju prekršaja, odnosno u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, zatečeno je ukupno 29 državljana Austrije, šest državljana Njemačke, četiri hrvatska državljana, dva državljana Italije te po jedan državljanin SAD-a, Slovačke i Švicarske. Od njih su policijski službenici oduzeli ukupno 53,1 grama amfetamina, 32 tablete i 0,3 grama Ecstasyja, 27,8 grama marihuane, 10,2 grama i jednu kapsulu droge MDMA, 8,9 grama kokaina, 1,2 grama hašiša.

Većini su izdani prekršajni nalozi, dok se protiv četiri osobe podnose optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Možda vas zanima i ovo:
Message