Obavijesti

News

Komentari 1

Zapovjednik DVD Supetar i bivši šef bračkog stožera dobio kaznu zbog proslave rođendana

Zapovjednik DVD Supetar i bivši šef bračkog stožera dobio kaznu zbog proslave rođendana

Nikola Martinić Dragan kažnjen je zbog zabave na kojoj je bilo 13 ljudi. On se pak, prilično ironično osvrnuo na sve navodeći kako se svaki dan krše epidemiološke mjere po kafićima, konobama, trgovinama i crkvama

VIDEO

Policijska postaja Brač izdala je prekršajni nalog protiv 34-godišnjaka koji je organizirao privatno okupljanje na kojem je bilo 13 ljudi. Time je, navode u PU splitsko-dalmatinskoj, prekršio sigurnosnu mjeru za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti te mu je izdan prekršajni nalog sukladno čl. 47.st.2. t.11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažnjivo po čl. 76.d. istog zakona. Spomenuti 34-godišnjak je Nikola Martinić Dragan, zapovjednik DVD-a Supetar i bivši šef Stožera civilne zaštite otoka Brača. On se pak, o svemu očitovao na svom Facebook profilu i to nakon što se među vatrogascima proširila zaraza.

Ogugla' sam ka' gluvo magare: Kerum zbog derneka u konobi dobio kaznu od 20.000 kuna
Ogugla' sam ka' gluvo magare: Kerum zbog derneka u konobi dobio kaznu od 20.000 kuna

- Spominjanje nekakvog derneka povezanog s mojim rođendanom je krajnje neukusno i bezobrazno. Istina je ipak nešto drukčija, povodom mog rođendana smo se družili u krugu ljudi koji su isključivo u svakodnevnom kontaktu na poslu, odnosno zajedno radimo pa je i vjerojatnost širenja virusa među njima svakodnevno ista... Ovim putem moram naglasiti da smo dan prije 'mog derneka' imali požar na otoku Braču kod Ložišća, zahtjevnu i dugotrajnu vatrogasnu intervenciju u čijem su gašenju sudjelovala 33 vatrogasca sa čitavog područja otoka Brača, a među njima i spomenutih 13. Danas nažalost na otoku imamo više zaraženih vatrogasaca, iz više vatrogasnih društava, koji vidi čuda, nisu uopće povezani, niti su prisustvovali 'velikom derneku' povodom mog rođendana – objasnio je Martinić Dragan dodavši kako su spomenuta trinaestorica na rođendanu prisustvovala u svoje slobodno vrijeme i izvan svojih službenih obaveza.

- Ovim putem se ispričavam svima što sam ih uznemirio sa svojim 'dernekom', kakvo se s vremena na vrijeme, budimo iskreni, događa u svačijoj kući, svakodnevno u kafićima, restoranima, javnim i vjerskim ustanovama, klupicama, kominima, rođendanima, krštenjima i pričestima, raznim mimohodima i slično, ali eto, ovo moje je očito 'malo drukčije' i cijela loša epidemiološka slika otoka je sad je već izvjesno isključivo moja krivica. Ako će istu promijeniti pronalaženje krivca, taj sam, neka visi Pedro, kao i što sam bio i prošle godine u ovo vrijeme, ali tad doduše bez 'derneka' – među ostalim stoji u objavi Martinića Dragana.

Objavio je i dobiveni prekršajni nalog koji, kako navodi, propisuje novčanu kaznu u iznosu od 5000 do 10.000 kuna, plus plaćanje troškova prekršajnog postupka u iznosu od 500 kuna. U podugačkom izlaganju ironično se osvrnuo na sve ono što se svakodnevno događa na Braču.

Kakav blam: Sud poništio kazne za Bandićev sprovod jer je MUP fulao vlastite zakonske odredbe
Kakav blam: Sud poništio kazne za Bandićev sprovod jer je MUP fulao vlastite zakonske odredbe

- Kako sam i najavio u prethodnom postu, ako treba naći krivca, taj sam. Kriv sam!... Kako je jedan naš poznati političar jednom kazao: 'locirati, identificirati, procesuirati', i stvar riješena. Pa je tako ovim činom stvar gotova, završena! (...) Sad kad imamo krivca, Covid-19 je stjeran u kut i za nekih sedam, osam dana bit će dio povijesti. Naime, sad napokon ponovno ulazimo u razdoblje 'starog - normalnog' jer širitelj virusa je 'lociran, identificiran, procesuiran' i virusa na Braču više nema! Tako da već od sutra možete ponovno bez maske gdje god vas volja... bez njih možete čak i u trajektu sjediti u salonima - baš onako kako je većina i do sad cijelo vrijeme i radila! ... Možete ponovno u trgovine u broju kojem god želite, bez obzira na upozorenja na vratima od metra - doduše i to je većina do sad cijelo vrijeme radila… Zato možete ponovno imati proslave rođendana (skoro dobre kao i ja), pričesti, krizme, djevojačke, krštenja, momačke i slično, upravo kako je većina i do sad cijelo vrijeme radila. Pa možete se ponovno družiti na kominima, poljskim kućicama, raznim konobama, prisustvovati mimohodima ili turnirima - koga briga da je i to većina do sad cijelo vrijeme radila! Ali možete na primjer ići i u kafiće i to ne samo na terase, nego i sjediti unutra - ma baš kao što je većina i do sad cijelo vrijeme radila (...) Zato možete ići i u crkvu bez obzira koliko je vjernika već u istoj, koga uopće briga, tamo se nitko nije zarazio što je i 'znanstveno već dokazano' - baš kao što je većina i do sad cijelo vrijeme radila!!! Doduše, možete napokon pojesti nešto kvalitetno u restoranima i to unutra, sjedeći na toplom - i to baš onako kako je većina i do sad cijelo vrijeme radila... Mogao bih ovako u nedogled, ali nema smisla, uglavnom od sutra sve po starom - Pedro visi, Covida nema, stvar riješena! - napisao je Martinić Dragan.

Napisao je i kako je najbolja vijest da, pronalaskom isključivog krivca, Bračani neće morati na cijepljenje, a oni koji su se već cijepili, navodi sarkastično, dobit će zahvalnicu HZJZ-a u formatu A4 (kao ja ovu dolje navedenu sliku od MUP-a), pa čak i oni koji su se cijepili preko reda (neki zlobnici bi rekli 'slučajno') u hvalevrijednoj akciji #dasenebaci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa