Obavijesti

News

Komentari 4

Zašto bi Raspudić uskoro mogao postati vođa hrvatske oporbe?

Zašto bi Raspudić uskoro mogao postati vođa hrvatske oporbe?

Kad je u modi multikulturalizam, on će dizati spomenik Bruceu Leeju i namigivati Feralu, kad je u modi krilatica “Multikulti - nein, danke!”, on će se sjetiti nacionalnih prava. Ali nikad on neće staviti sva jaja u istu košaru

VIDEO

U  ulozi života Nino Raspudić zablistao je kao Maximilian Robespierre antihadezeovske saborske revolucije, koja je spontano počela na protivljenju izboru Roberta Šveba za Plenkijeva potkralja Prisavlja, a završit će kod Žnidaršića na raspravi o Abesiniji. Jer Šveb će biti izabran, kako god oporba perforirala o njegovu sukobu interesa.
Da bi zaštitila proceduru, saborska je opozicija - kršeći proceduru - u četvrtak navečer okupirala saborsku govornicu i fizički blokirala rad parlamenta, nadilazeći idejne i bezidejne razlike. Raspudićev se lik snažno isticao u gomili koja se poput djece cvijeća držala za ruke u nježnom transideološkom zanosu. Uzdignut iznad cijele oporbe (više zahvaljujući svojoj visini nego svojoj veličini - čovjek je visok okruglo 200 cm), na talijanskom je citirao stihove iz Danteova “Pakla” blistajući od zadovoljstva. Potom je pobrojio sve propise koje je HDZ-ova većina donijela samo zato da bi ih poslije kršila. Svi su mogli vidjeti njegovu naobrazbu, snagu, pamet i eleganciju (onima koji ga na TV-u vide manjim no što jest - Raspudić je svojedobno vrlo jasno poručio: “Kupite veći televizor”). Nosio je novo odijelo, s lajbekom, sve je, kako kažu u Slavoniji, na njemu škripilo. Ivo Sanader možda bi mu znao replicirati, ali Ante Sanader u talijansku se poeziju razumije “kao Marie u deviatio penis”, pa je samo sjedio u fotelji predsjedavajućeg i tiltao, dok mu netko nije došapnuo da je rješenje u odgodi. Lider dalmatinskih HDZ-ovaca i vatrogasaca, kao i šef mu Plenki, oporbu je u zadnje vrijeme naučio gledati isključivo mikroskopom, pa mu je pojava ovog orijaša, s gomilom sitneži na bokovima, pobrkala logiku, oskvrnula um. Ante Sanader napustio je sabornicu, zaključujući da je odradio svoju dionicu, a u fotelju predsjedajućeg uskočio je Zlatko Hasanbegović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.