News

Komentari 3

Zašto Crkva ne poziva ljude na cijepljenje: Lijeni biskupi stvorili su katoličkog Frankensteina

Zašto Crkva ne poziva ljude na cijepljenje: Lijeni biskupi stvorili su  katoličkog Frankensteina

U trenutku kad je cijepljenje u Hrvatskoj praktički bilo stalo, domaći biskupi se još nisu odlučili na potez kolega iz ostalih država. Expressov kolumnist otkriva što se sve krije iza njihovog oklijevanja

Nedavno je dr. sc. Ružica Razum, inače (ugledna) profesorica s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, objavila nadrealan članak o “pandemijskom totalitarizmu i šutnji Crkve”, u kojem je samouvjereno iznijela više blago rečeno upitnih teorija o pandemiji kao izlici za totalitarnu globalnu kontrolu te o manipulacijama. Ona kao - između ostalog - i sve više katolika i svećenika u Hrvatskoj zamjera crkvenim strukturama šutnju i nedostatak hrabrosti ustati u ime mitskog “malog čovjeka” protiv tzv. Plenkovićeve stožeraške diktature. 
U trenutku povećanog broja zaraženih i najavljenog postrožavanja potrebnih, ali izrazito nepopularnih epidemioloških mjera dobro je osvrnuti se na odnose Vlade RH i vrha Katoličke crkve u Hrvatskoj. Iako Katolička crkva nije aktivni sudionik političkog života, riječ je o instituciji koja još uživa tradicionalno povjerenje jednog dijela građana RH, što se redovito potvrđuje i u istraživanjima javnoga mnijenja.