Obavijesti

News

Komentari 126

Zašto je cijela obitelj skočila s 7. kata? Policija im pokucala, bili su 'prepperi'? Gomilali su hranu

Zašto je cijela obitelj skočila s 7. kata? Policija im pokucala, bili su 'prepperi'? Gomilali su hranu

Jedini preživjeli član je 15-godišnji dječak koji je u bolnici i stanje mu je sada stabilno. Obitelj je navodno bila dijelom Prepper pokreta, a riječ je o ljudima koji pripremaju zalihe za 'sudnji dan'

VIDEO

Petero članova obitelji iz Francuske prošlog je četvrtka palo s balkona zgrade u Montreuxu u Švicarskoj, a novi nalazi u istrazi ukazuju na to da su bili dio Prepper pokreta i živjeli u potpunoj izolaciji. Koristili su tek dvije sobe u peterosobnom stanu u kojem su živjeli, prenosi Blick.

Što je točno nagnalo peteročlanu obitelj u toliki očaj da svi skoče s balkona još uvijek nije poznato, a policijski službenici kantona Vaud i dalje intenzivno istražuju ovaj slučaj.

Policija se nada da će više detalja i motiv za ovakav čin uspjeti doznati od jedinog preživjelog člana obitelji. Riječ je o 15-godišnjem dječaku koji je trenutno u bolnici, više nije u životnoj opasnosti, a nije poznato je li policija već pokušala obaviti razgovor s njim.

Police officers take samples on a balcony in Montreux

S obzirom na to da je obitelj iz Francuske, brojni su se francuski mediji posvetili ovoj priči, a navode da je obitelj bila dio Prepper pokreta. Prepperi stvaraju zalihe hrane i lijekova i pripremaju se tako za 'sudnji dan'.

Prozori peterosobnog stana bili su zapečaćeni, a obitelj je koristila samo dvije sobe dok je ostatak stana bio prekriven konzervama i ljekovima, a susjedi kažu kako su neprestano naručivali ogromne količine paketa koji su im bili dostavljani pred vrata. Ovo ponašanje djeluje poprilično čudno jer, barem na papiru, troje odraslih članova obitelji nisu bili autsajderi.

Dvije sestre blizanke bile su unuke poznatog i cijenjenog alžirskog pisca koji je ubijen prije 60 godina od strane desničarskog pokreta koji se protivio neovisnosti Alžira. Ove godine obilježeno je 60 godina od njegove smrti na zahtjev francuskg predsjednika Emmanuela Macrona.

Police officers talk next to tents in Montreux

Francuski list Journal de Dimanche razgovarao je sa šogorom preminulog para koji je rekao kako se s njima nije čuo preko 15 godina. Kaže kako su šest mjeseci nakon što su se vjenčali naprasno prekinuli sav kontakt s njim. Više izvora navodi i kako preminula osmogodišnja djevojčica nije uopće bila prijavljenja u popisu stanara zgrade. Sada se čeka da policija u razgovoru s preživjelim 15-godišnjakom rasvijetli detalje ovog tragičnog i bizarnog misterija.

Podsjetimo, obitelj je prošlog četvrtka pala s balkona zgrade u centru Montreuxa u kantonu Vaud.

- Petero članova iste obitelji je palo sa svog balkona na sedmom katu. Muškarac, dvije žene i djevojčica su preminulo, a adolescent je hospitaliziran i u kritičnom je stanju - objavila je tada policija. Prije pada policija je obitelji kucala na vrata da provjere status školovanja dječaka kojeg je obitelj podučavala kod kuće.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!