Obavijesti

News

Komentari 2

'Zašto se šefica DORH-a Šipek uopće bavi službenom Škodom? To ne bi trebao biti njen posao'

'Zašto se šefica DORH-a Šipek uopće bavi službenom Škodom? To ne bi trebao biti njen posao'

Mene još uvijek nitko nije uvjerio niti sam jasno čuo koju je to zakonsku odredbu kolegica Marušić prekršila i bilo bi jako dobro za DORH da se kaže koji je članak kojeg propisa prekršen, kaže odvjetnik Pavasović

VIDEO

Ovo je nešto što se u ozbiljnim državama ne događa na ovaj način, pogotovo se ne događa javno. Ovo je javno pranje nekakvog prljavog veša u državnom odvjetništvu, što mislim da nikome ne treba i za državno odvjetništvo i ovu zemlju - dobro nije, rekao je Ljubo Pavasović Visković komentirajući razrješenje ravnateljice Uskoka Vanje Marušić i njezin sukob s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek za Novu Tv.

Podsjetimo, šefica USKOK-a Vanja Marušić odstupila je kad se ispostavilo kako nije službeno prijavila da je njezin tjelohranitelj prije godinu dana razbio službenu Škodu Superb koja nije imala kasko pa je šteta iznosila sto tisuća kuna. Iako prema svemu sudeći tjelohranitelj nije koristio automobil u privatne svrhe i nije bio u alkoholiziranom stanju, već je do nesreće došlo nakon što je odvezao dijete u vrtić i krenuo prema Vanji Marušić da bi ju prevezao na posao, bivšoj ravnateljici USKOK-a glavna državna odvjetnica zamjerila je što je o nesreći saznala iz anonimnog maila.

Otkrivamo: Svi detalji kako je pala šefica USKOK-a Marušić jer je štitila svog tjelohranitelja
Otkrivamo: Svi detalji kako je pala šefica USKOK-a Marušić jer je štitila svog tjelohranitelja

Marušić nije postupila po zakonu i prijavila događaj Ministarstvu pravosuđa iako je njezin vozač skrivio sudar i to priznao. Potom bi uslijedio Disciplinski postupak protiv vozača. K tome, trebela je pokrenuti i postupak nadoknade štete od vozača pa onda Ministarstvo odlučuje nadoknađuje li se šteta ili ne. Marušić nije učinila ništa od navedenog. Time je praktički zaštitila svog vozača i tjelohranitelja od postupka za tešku povredu službene dužnosti, ali i eventualnog plaćanja štete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako je netko prekršio zakon, makar on bio i na mjestu ravnateljice Uskoka, onda treba za to odgovarati. Mene još uvijek nitko nije uvjerio niti sam jasno čuo koju je to zakonsku odredbu kolegica Marušić prekršila i bilo bi jako dobro za DORH da se kaže koji je članak kojeg propisa prekršen, s kojom je namjerom prekršen, pa da znamo na čemu smo - je li ovo nekakav igrokaz za javnost ili je to doista nešto supstancijalno - rekao je Pavasović za Novu Tv i nastavio:

- DORH funkcionira tako da je Marušić sada zamjenica glavne državne odvjetnice i ona ne može samostalno istupati u javnosti. Ona ne može sazvati tiskovnu konferenciju i reći koji su razlozi, što je napravila i što nije napravila. Ona jednostavno to ne smije napraviti.

Po Pavasoviću, problem između Hrvoj Šipek i Marušić je očit. 

- Ja sam sretan što tiskovne konferencije nema jer bi to bila još jedna blamaža DORH-a, a bojim se da je ovo što se sada događa posijano na toj tiskovnoj konferenciji, kada je došlo do očitog razmimoilaženja dviju ključnih osoba DORH-a. Bizarno je da bi o trivijalnoj stvari kao što je prekršaj u prometu i šteta na vozilu ravnateljica Uskoka, ona trebala izvještavati glavnu državnu odvjetnicu. Ako je potrebno izvještavati o takvim sitnim stvarima, onda je jasno zašto se DORH gubi u nekakvim nepotrebnim istraživanjima i nepotrebnim stvarima jer to nije posao kojim bi se glavna državna odvjetnica trebala baviti - smatra odvjetnik. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e