Obavijesti

News

Komentari 220

SDP-ovku u Sabor na sjednice voze vatrogasci: 'Tako štedim'

SDP-ovku u Sabor na sjednice voze vatrogasci: 'Tako štedim'
1

Zastupnica Vesna Želježnjak je za prvih šest mjeseci iz državnog proračuna, kao saborska zastupnica, za pokriće troškova primila ukupno 25.035 kuna

VIDEO

Zastupnicu SDP-a i gradonačelnicu Koprivnice Vesnu Želježnjak na saborske sjednice u Zagreb vozi dežurni vatrogasac u službenom vatrogasnom vozilu.

Vesna Želježnjak je prošlog petka, kako piše Podravski list, kao i bezbroj puta prije toga, rano ujutro na sjednicu Sabora na Markov trg doputovala i isto poslijepodne se vratila osobnim automobilom JVP-a iz Koprivnice

Gradonačelnicu je pred kućom u 6.10 sati dočekao dežurni djelatnik JVP-a Opel Insignijom kako bi stigli na vrijeme u Zagreb na sjednicu. Djelatnik JVP-a je cijelo prijepodne bio slobodan, do 12.30 sati kad je dobio poziv za povratak u Koprivnicu, kamo je zastupnicu dovezao u 15 sati i 15 minuta. 

Podravski list navodi da su djelatnici JVP-a Koprivnica ogorčeni ponašanjem gradonačelnice, ali i pretpostavljenih u JVP-u jer voze i druge u gradskoj upravi. 

Poput gradske vijećnice Helene Hečimović, koju su znali voziti i po nju ići na zagrebački aerodrom Pleso. Često putuje i predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice Zoran Gošek

Želježnjak za pokriće troškova dobila 25.035 kuna

Gradonačelnica Želježnjak je za prvih šest mjeseci iz državnog proračuna, kao saborska zastupnica, za pokriće troškova primila ukupno 25.035 kuna.

Od navedenog iznosa za stanarinu u Zagrebu doznačeno joj je 16.375 kuna, a na ime odvojenog života 6000 kuna. Za korištenje privatnog automobila za odlazak na sjednice u saborskog blagajni opravdala je 2660 kuna.

Ne skriva da se vozi u vatrogasnom vozilu

Zastupnica Želježnjak ne skriva da se na saborske sjednice vozi u službenom vatrogasnom vozilu.

- Dok sam u Saboru, obavljam i poslove gradonačelnice i imam sastanke. Sastajem se s ministrima, njihovim zamjenicima i drugima - pravdala se SDP-ovka.

Kazala je da postoji odluka prema kojoj gradonačelnik, njegov zamjenik, predsjednik gradskog vijeća, ali i pojedine udruge mogu koristiti besplatan prijevoz službenim vozilima JVP-a.

- Mi nemamo auto ni vozača. Ovako smo uštedjeli milijun kuna samo na vozaču - kazala je Želježnjak.

'To je dokaz bahatosti i dvoličnosti vladajuće koalicije'

Ernest Forjan (HDZ), potpredsjednik Gradskog vijeća Koprivnice, rekao je da je to još jedan dokaz bahatosti, dvoličnosti i nedosljednosti u ponašanju vladajuće koalicije predvođene SDP-om.

- Najtragičnije je što gradonačelnica prodaje demagogiju tvrdeći da je korištenje osobnog automobila i vozača JVP-a legalno, iako dobro zna da je to nezakonita radnja - kazao je Forjan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...