News

Komentari 28

Zatočen u podrumu 20 godina: Roditelji ga zavezali za krevet

Zatočen u podrumu 20 godina: Roditelji ga zavezali za krevet

Armando de Andrade (36) oslobođen je iz očeve tamnice nakon što je skoro 20 godina proveo u podrumu obiteljske kuće, zavezan za krevet. Policija ga je slučajno pronašla

Brazilac Armando de Andrade (36) oslobođen je iz očeve tamnice nakon što je skoro 20 godina proveo u podrumu obiteljske kuće, zavezan za krevet.

Policija ga je pronašla slučajno dok su pretraživali kuće u potrazi za članovima bandi. Kada su ga oslobodili, de Andrade je bio toliko traumatiziran da nije bio u stanju ni govoriti, samo je mogao klimati ili mahati glavom. Bio je potpuno zapušten, pothranjen, u sobi bez svjetla prekrivenoj ljudskim izmetom, javlja Daily Mail.

- Podignuli smo ga s kreveta, a on nije progovorio ni riječ. Izveli smo ga van, a on i dalje nije progovarao. Pomislili smo da je ili uplašen ili drogiran. Nije bio sposoban prepoznati da smo policija. Pozvali smo Hitnu pomoć koja ga je odvela u bolnicu. Teško je vjerovati da je proveo 20 godina u toj prljavoj prostoriji. Ne znamo kako je uopće preživio. Uopće nije imao svjetla - rekao je šef policije Celso Marchiori.

Susjedi ga pamte kao sasvim normalnog 16-godišnjaka koji je volio voziti se na skateboardu i svirati gitaru, no jednog dana je nestao.

Sve ove godine, njegov otac Amancio de Andrade živio je u istoj kući sa svojom drugom ženom, a prijateljima i rodbini govorio je da njegov sin živi na sjeveroistoku zemlje, da je dobro i da ima svoju obitelj.

Armando je odveden u psihijatrijsku bolnicu. Policija je otvorila istragu, a njegov otac i maćeha još nisu uhićeni. Oni poriču optužbe. 

Amancio de Andrade tvrdi kako je Armando napustio rodni dom s 18 godina, te da se vratio prošli tjedan i molio obitelj da ga zaključaju u sobu kako bi mu pomogli s odvikavanjem od droge.

- On je odrastao čovjek. Nije se javljao otkad je otišao. Nismo bili u kontaktu. Prošli tjedan se pojavio na mojim vratima. Dali smo mu da jede i smjestili ga u podrum - ispričao je monstruozni otac.

Najčitaniji članci