Obavijesti

News

Komentari 400

Zavadlav sutkinji: 'Nisam kriv! Oslobodite me i nominirajte za Nobelovu nagradu za mir'

Zavadlav sutkinji: 'Nisam kriv! Oslobodite me i nominirajte za Nobelovu nagradu za mir'

Ja sebe ne vidim na mjestu zločina, ja sam tada bio u moru. Uhićen sam na temelju nečije insinuacije. Ja to nisam napravio, rekao je među ostalim Zavadlav

VIDEO

Filip Zavadlav je u nastavku suđenja danas u Splitu ipak iznio svoju obranu, a na pitanje sutkinje je rekao da neće odgovarati na pitanja. Zavadlav se izjasnio da nije kriv i od sutkinje zatražio nominaciju za Nobelovu nagradu za mir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zavadlav 01:08

- Ja nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir. Što se tiče ovog psihijatrijskog vještačenja koje je provedeno ja se s tim ne slažem. Ukoliko moja krivnja leži u tome što sam ja živ, onda sam kriv sto posto, dajte mi 50 godina - rekao je među ostalim Zavadlav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom iznošenja obrane negirao je počinjenje djela.

- U potpunosti negiram počinjenje kompletne optužbe koja mi se stavlja na teret. Razmišljanje da bi ja bio eventualni sudionik događaja je nametnuto i imputirano od strane drugih osoba. Ja sebe ne vidim na mjestu zločina, ja sam tada bio u moru. Uhićen sam na temelju nečije insinuacije. Ja to nisam napravio. Još uvijek me nitko nije uvjerio da sam baš ja osoba koja je pucala. Što se tiče stradalih, mogu potvrditi da sam više puta bio prisutan prilikom njihovih agresivnih i nasilničkih ispada, što sam kasnije sa svojim prijateljima prepričavao, a što su oni shvatili na svoj način i interpretirali dalje. Ja na to ne mogu utjecati - kazao je Zavadlav.

Dodao je da je dosta puta čuo od raznih drugih osoba da su bile fizički napadane i maltretirane od strane trojice stradalih i da su oni inače u društvu bili na glasu kao neprilagođene osobe i nasilnici.

- Meni je žao što živimo u društvu gdje se događaju ovakve stvari i želim da se iz ovog slučaja izvuku pouke, svi na civilnoj i institucionalnoj razini kako se ovakve stvari više ne bi događale - rekao je Zavadlav.

Na kraju su obrana i optužba iznijele završne riječi, a nakon završetka ročišta medijima se obratio Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić.

Optužba za Zavadlava traži maksimalnu kaznu od 50 godina. Njegov odvjetnik i dalje tvrdi da Zavadlav nije bio ubrojiv.

POGLEDAJTE VIDEO Izjava Branka Šerića nakon ročišta

- Sama njegova obrana danas se uklapa u takvu procjenu. Njegova današnja obrana je čista diluzija. Zato sam nakon završne riječi i tražio da se obavi dopuna psihijatrijskog vještačenja ili novo vještačenje. U završnim riječima zamjenika državnog odvjetnika pa i zastupnika oštećenih su u diskrapanciji. Iz onoga što je rekao zastupnik oštećenih proizlazi da oni nisu pripadali narkomanskom miljeu niti da su na bilo koji način isprovocirali Filipa Zavadlav. Već samim tim otpada kvalifikacija osvete, pogotovo bezobzirne osvete. Čut ćemo presudu u utorak - kaže Šerić.

Dodao je da mu je teško reći koliku kaznu očekuje i bude li maksimalna on će se žaliti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 400
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e