News

Komentari 0

Završila u bolnici zbog trovanja ugljičnom monoksidom

Završila u bolnici zbog trovanja ugljičnom monoksidom

Očevidom je utvrđeno da je do trovanja došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida uslijed rada plinskog trošila i kombiniranog štednjaka spojenog na plinsku bocu

U četvrtak oko 13 sati kolima Hitne je u varaždinsku Opću bolnicu prevezena 73-godišnja žena uslijed trovanja ugljičnim monoksidom. Životno nije ugrožena. U policijskom priopćenju se navodi da nesretna žena živi u podrumu obiteljske kuće u Vrtnoj ulici u Vinici. 

Očevidom je utvrđeno da je do trovanja došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida i nedostatka kisika u prostoru uslijed rada plinskog trošila spojenog na plinsku bocu, te rada kombiniranog štednjaka također spojenog na plinsku bocu.

Iz policije upozoravaju građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. 

Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.

Najčitaniji članci