Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Završio jubilarni 30. muzički biennale Zagreb!

Završio jubilarni 30. muzički biennale Zagreb!
23

Međunarodni festival suvremene glazbe 30. muzički biennale Zagreb službeno je zatvoren u subotu 13. travnja baletom "Heroj je umoran/Hero is tired"

VIDEO

Balet skladatelja Frana Đurovića u koreografiji Giuseppea Spote nastao je u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i MBZ-a, a održao se pred rasprodanim Zagrebačkim kazalištem mladih.

Ovogodišnji Muzički biennale Zagreb predstavio je široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja. Nastupilo je preko 400 domaćih i stranih izvođača koji su predstavili najbolje od domaćeg i svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. 

Svoja nova djela na MBZ-u su predstavili Matko Brekalo, Hrvoslava Brkušić i Hrvoje Nikšić, Ivana Kiš, Mak Murtić, Zoran Šćekić, Mirela Ivičević, Ana Horvat i Miodrag Gladović, Ivan Končić, Davor Branimir Vincze, Margareta Ferek Petrić, Bruno Vlahek, Sanja Drakulić, Mirela Ivičević, Davorin Kempf i Antun Tomislav Šaban. U sklopu bogatog programa gostovali su i sjajni John Irabagon, Bruce McClure, Ivan Fedele, Alex Mendizabal, Vinko Globokar, Eivind Buene, Daniele Gasparini, Rolf Wallin te Heiner Goebbels. 

Na 30. MBZ-u predstavljen je i poseban program u koprodukciji s Laubom u sklopu koje su nastupili berlinski elektroničari Brandt Brauer Frick Ensamble, njujorški elektroničar Taylor Dupree, turski free improvisation ansambl Konstrukt te post-rock duo Davida Kollara na gitari i Arvea Henriksena na trubi. 

U travnju svake neparne godine, Zagreb se na 10 dana transformira u kulturni centar kojem gravitiraju ljubitelji umjetnosti i suvremene glazbe šire regije i Europe. Sljedeći Muzički biennale Zagreb održat će se u travnju 2021. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti
PROMO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Hrvatska je zemlja bogate povijesti, spektakularne prirode i nevjerojatnih prizora koji ostavljaju bez daha

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca
PROMO

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

Incijativa „Financije za nove generacije" ključan je korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj
Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom
PROMO

Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom

U Antinoj Garaži danas se kupamo u pur pjeni. Zašto je ona neizostavan dio svakog gradilišta, na svoj način pokazuje vam Ante Cash.