Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Završio jubilarni 30. muzički biennale Zagreb!

Završio jubilarni 30. muzički biennale Zagreb!
23

Međunarodni festival suvremene glazbe 30. muzički biennale Zagreb službeno je zatvoren u subotu 13. travnja baletom "Heroj je umoran/Hero is tired"

VIDEO

Balet skladatelja Frana Đurovića u koreografiji Giuseppea Spote nastao je u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i MBZ-a, a održao se pred rasprodanim Zagrebačkim kazalištem mladih.

Ovogodišnji Muzički biennale Zagreb predstavio je široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja. Nastupilo je preko 400 domaćih i stranih izvođača koji su predstavili najbolje od domaćeg i svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. 

Svoja nova djela na MBZ-u su predstavili Matko Brekalo, Hrvoslava Brkušić i Hrvoje Nikšić, Ivana Kiš, Mak Murtić, Zoran Šćekić, Mirela Ivičević, Ana Horvat i Miodrag Gladović, Ivan Končić, Davor Branimir Vincze, Margareta Ferek Petrić, Bruno Vlahek, Sanja Drakulić, Mirela Ivičević, Davorin Kempf i Antun Tomislav Šaban. U sklopu bogatog programa gostovali su i sjajni John Irabagon, Bruce McClure, Ivan Fedele, Alex Mendizabal, Vinko Globokar, Eivind Buene, Daniele Gasparini, Rolf Wallin te Heiner Goebbels. 

Na 30. MBZ-u predstavljen je i poseban program u koprodukciji s Laubom u sklopu koje su nastupili berlinski elektroničari Brandt Brauer Frick Ensamble, njujorški elektroničar Taylor Dupree, turski free improvisation ansambl Konstrukt te post-rock duo Davida Kollara na gitari i Arvea Henriksena na trubi. 

U travnju svake neparne godine, Zagreb se na 10 dana transformira u kulturni centar kojem gravitiraju ljubitelji umjetnosti i suvremene glazbe šire regije i Europe. Sljedeći Muzički biennale Zagreb održat će se u travnju 2021. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve