News

Komentari 2

'Zbog dokumenata je uznemiren kako će ga povijest ocijeniti'

'Zbog dokumenata je uznemiren kako će ga povijest ocijeniti'

Vladimir Šeks odlučio je tužiti Republiku Hrvatsku jer nije dobio na uvid dokumente iz Ureda predsjednika u razdoblju od 1994. do 1999. godine koja mu je trebala za znanstvenu monografiju

Odvjetnik Anto Nobilo komentirao je tužbu koju je Vladimir Šeks podnio protiv Republike Hrvatske Europskom sudu za ljudska prava. 

Podsjetimo, obzirom da Šeksu nije odobreno da koristi dokumentaciju nastalu u Uredu predsjednika Franje Tuđmana u razdoblju od 1994. do 1999. godine, a koja mu je trebala za znanstvenu monografiju o stvaranju Republike Hrvatske, odlučio je tužiti Republiku Hrvatsku. 

Nobilo je za N1 rekao kako "Šeksa žulja ono što je po nalogu Tuđmana Josip Perković radio". 

- Uveli su operativnu akciju Sova, jer su sumnjali u lojalnost Šeksa, sumnjali su da špijunira za jednu stranu službu. On je bio izoliran u jednoj kući, sumnjalo se da je pripremao udar na Tuđmana kako bi ga smijenio i mislim da je zbog tih dokumenata, za koje zna još nekoliko ljudi koji su danas živi, Šeks uznemiren kako će ga povijest ocijeniti i želi znati što ima tamo. Što tamo Perković i Mustač znaju do detalja - rekao je Nobilo. 

Najčitaniji članci