News

Komentari 2

Zbog napada nožem pokrenuta protuteroristička istraga

Zbog napada nožem pokrenuta protuteroristička istraga

KOD EIFFELOVOG TORNJA: Osumnjičeni je tijekom ispitivanja izjavio da je želio napasti jednog vojnika, kao i da je povezan s jednim članom džihadističke skupine Islamska država, prenosi izvor blizak istrazi

Francusko tužiteljstvo je otvorilo protuterorističku istragu nakon incidenta u subotu navečer kod Eiffelova tornja kada je muškarac s nožem pokušao nasilu ući u ovo turističko mjesto uz povike "Allahu Akbar".

Incident se dogodio u subotu oko 21.30. Prvotno je označen kao kriminal no nakon izjava koje je osumnjičeni dao policiji i njegovoj očitoj radikalizaciji, zaključeno je da se radi o terorističkom činu.

Osumnjičeni je tijekom ispitivanja izjavio da je želio napasti jednog vojnika, kao i da je povezan s jednim članom džihadističke skupine Islamska država, prenosi izvor blizak istrazi.

Napadač je francuski državljanin rođen u kolovozu 1998. u Mauritaniji, a u obitelji ima duševno oboljelih. I sam je mjesecima hospitaliziran na psihijatrijskom odjelu, iz kojeg je pušten od 4. do 6. kolovoza.  Navodno je povezan sa ultraradikalnom sunitskom skupinom Islamskom državom koja ga je potaknula da prijeđe na djelo.

Nakon siječnja 2015. u Francuskoj je izvedeno više džihadističkih napada u kojima je ubijeno 239 osoba.

Najčitaniji članci