Obavijesti

News

Komentari 23

'Zbog nečinjenja i pogrešnih mjera Vlada prodaje CO i HPB'

'Zbog nečinjenja i pogrešnih mjera Vlada prodaje CO i HPB'
1

Vlada se odlukom jasno opredijelila za kratkoročne sanacijske ciljeve, pokazujući još jednom nedostatak volje ili znanja za poticanje gospodarstva, kaže Matijašević

VIDEO

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević traži od Vlade da, zbog zaštite radnih mjesta i uvjeta rada radnika Croatia osiguranja, prije zaključenja privatizacije te tvrtke omogući sindikatu razgovore s potencijalnim ulagačima u tvrtku zbog postizanja socijalnog sporazuma.

- Jučerašnje odluke Vlade RH o prihvaćanju neobvezujućih ponuda za prodaju Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke logičan su slijed politike nečinjenja te pogrešnih mjera koje su dovele do eskalacije problema državnih financija, u čemu se provocira zaključak o nužnosti prodaje ovih profitabilnih društava za krpanje nastalih rupa - pišu iz sindikata i dodaju kako su u više navrata upozoravali na "pogubnost takve prakse".

- Uvjereni da se ne smijemo odricati trajnog izvora solidnih prihoda zbog krpanja rupa nastalih pogrešnim upravljanjem - ističu iz sindikata i dodaju da je niz renomiranih stručnjaka osudio planove Vlade za privatizaciju CO-a i HPB-a te su naglasili potrebu za odlukama i mjerama "koje će gospodarstvu omogućiti novi zamah i izlazak iz krize".

- Usprkos svemu, Vlada se jučerašnjom odlukom jasno opredijelila za kratkoročne sanacijske ciljeve, pokazujući još jednom nedostatak volje ili znanja za poticanje gospodarstva - zaključuju iz sindikata.

>>'Glavni cilj Vlade je prodati HPB za što veći iznos'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.