Obavijesti

News

Komentari 1

Zbog prijetnji dužnosnici i sucu pritvorili su muškarca (82)

Zbog prijetnji dužnosnici i sucu pritvorili su muškarca (82)

Sumnja se i da je od 14. siječnja 2020. do 1. listopada 2021. više pisama prijetećeg sadržaja poslao državnoodvjetničkoj dužnosnici kako bi je zastrašio

VIDEO

Zbog prijetnja sucu i državnoodvjetničkoj dužnosnici, policija je uhitila 82-godišnjeg osumnjičenika, koji je ispitan u osječkome Županijskom državnom odvjetništvu, a sudac istrage Županijskoga suda odredio mu je istražni zatvor, izvijestilo je u utorak to odvjetništvo.

Sumnja se da je 82-godišnjak početkom lipnja 2018., kako bi zastrašio suca koji je sudio u kaznenom predmetu protiv više okrivljenika, na njegovu kućnu adresu poslao rukom pisano pismo prijetećeg sadržaja, što je, kako stoji u objavi na internetskoj stranici Županijskoga državnog odvjetništva, u sucu izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha.

Sumnja se i da je od 14. siječnja 2020. do 1. listopada 2021. više pisama prijetećeg sadržaja poslao državnoodvjetničkoj dužnosnici kako bi je zastrašio te zato što je ustrajala u optužbi u kaznenom predmetu protiv više okrivljenika. Prijetnje su u njoj izazvale osjećaj straha za vlastiti život, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

U trećem razdoblju, od 1. do 7. listopada 2021. osumnjičenik je u nakani da državnoodvjetničku dužnosnicu nagovori da odustane od optužbe u kaznenom predmetu protiv više okrivljenika, u kojem je, kako se prvi put spominje u priopćenju, optužen i njegov sin, poslao pisma prijetećeg sadržaja, zbog čega je ona, u strahu za vlastiti život, zatražila izuzimanje od daljnjeg zastupanja optužbe u tom kaznenom predmetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osumnjičeni 82-godišnjak je uhićen, a sudac istrage osječkoga Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da će počiniti djelo kojim je prijetio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a