Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
492 komentara

Otkazali su Bajagu u Karlovcu: 'Poklopilo se više razloga'

Tvrtka Fest, koncesionar 'Dana piva', već je ranije predstavila Gradu Karlovcu program i nije bilo nikakvih prijepora. Pritisci su počeli kada je prije skoro mjesec dana informacija o programu izašla u javnost

Grgur Žučko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
492 komentara

Bajaga i grupa Instruktori iz Beograda neće nastupiti na Karlovačkim Danima piva kako je bilo najvaljeno u programu ovogodišnje desetodnevne manifestacija koja počinje 31. kolovoza. Bajaga je trebao nastupiti 3. rujna, no dvadesetak dana prije održavanja manifestacije njihov nastup je 'izbačen' s programa i umjesto njih će nastupiti zagrebačka grupa Hladno pivo. Kako se neslužbeno doznaje do 'izbacivanja' je došlo zbog pritužbi dijela braniteljskih udruga i branitelja koji negoduju na njegov nastup te da mu nije mjesto na ovakvoj manifestaciji. Iako su koncesionar Dana piva, tvrtka 'Fest' i organizaror Grad Karlovac program i izvođače dogovorili još prije šest mjeseci, problemi su nastupili kada je program izvođača predstavljen javnosti. Navodno od tada traje akcija 'miniranja' Bajaginog nastupa u Karlovcu što je na koncu i rezltiralo odlukom da se koncert otkaže. Petar Banić iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata nije htio ništa o tome komentirati, kao i Anita Tuček ispred tvrtke Fest koja je koncesionar Dana piva. 

Tuček nam je tek potvrdila da je nastup Bajage otkazan i da će umjesti njih nastupiti Hladno pivo, no razloge nije htjela komentirati, jer su kaže oni samo koncesionari manifestacije.

- Zašto je došlo do izmjene morat ćete pitati u Gradu jer su oni organizatori, no prije šest mjeseci su vidjeli prijedlog izvođača i svi su znali za njega, a zašto je sada došlo do izmjene morat ćete pitati njih - rekla je kratko Tuček. 

Ispred organizatora manifestacije dogradonačelnica Grada Karlovca Andreja Navijalić, ujedno i članica Povjerenstva za organizaciju Dana piva rekla je da Grad od Festa nije tražio da mijenja program Dana piva, odnosno, već najavljeni Bajagin koncert, niti je dobio ikakav pisani zahtjev braniteljskih udruga da se to učini.

- Ono što znamo da je postojala inicijativa branitelja, a na nama je da osluškujemo ne samo branitelje nego i sve ostale građane grada Karlovca posebno branitelje koji su ipak zaslužni za obranu grada Karlovca i za obranu naše države. Na neki nam je način važno mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su date smjernice organizatoru da vidi što bi bilo najbolje i u kom smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva - rekla je  Navijalić. Odgovarajući na pitanje da li Grad dao nalog koncesionaru da mijenja Bajagu, kaže;

- Mi smo sa Festom razgovarali kao što smo razgovarali i sa braniteljima u smislu da se vidi programska shema i zatvori koncept tako da smo slijedili tu misao njihovu i nastojali tu priču zatvoriti, ali nije bilo nikakvih pisanih zahtjeva prema gradu - rekla je Navijalić, te dodala da je to trebalo puno prije, te se ispričala što je do toga uopće došlo jer su se više usmjerili na koncepcijski dio nego na same izvođače. Dodala je i da je do otkazivanja koncerta nije došlo zbog pritiska branitelja, već iz više razloga, tehničkih, financijskih, zauzetošću izvođača, te cijelog šireg političkog konteksta u kojem se trenutno nalazimo, ali isto tako i zbog osluškivanja onoga što građani grada Karlovca, a posebice branitelji misle. Bajga je u Karlovcu inače u dva navrata nastupio 2011. godine, a zbog čega to tada nije bio problem,a danas jest, dogradonačelnica je odgovorila da su različite godine, različiti koncepti, različiti politički okviri, te da misli da očito možemo u tom konceptu prometrati cijelu ovu situaciju. O cijeloj sitiaciji trebao bi se priopćenjem oglasiti koncesionar maniofestacije, čije priopćenje do zaključenja ovog broja nismo dobili. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message