Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog pritvora: HAC je pijanoj vozačici dao neplaćeni godišnji

Iako neće dobiti plaću, HAC će Ivana Tena Gotovac Soldić za vrijeme provedeno u pritvoru platiti doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje...

Foto: Facebook/Ivana Tena Gotovac
46 komentara

Djelatnici Hrvatskih autocesta Ivani Teni Gotovac Soldić (38), koja je u Splitu automobilom usmrtila studenticu Mariju Čorić (19), odobrili su jednomjesečni neplaćeni godišnji odmor zbog odlaska u pritvor, potvrđeno je Jutarnjem listu u HAC-u.

Njen odvjetnik uputio je zahtjev za odmor u skladu sa Zakonom o radu i kolektivnim ugovorom HAC-a. Prema tom ugovoru, zaposlenik Hrvatskih autocesta u slučaju kada završi u pritvoru zbog kaznenog djela mora u roku od tri dana obavijestiti poslodavca o prvom danu pritvora i zatražiti neplaćeni dopust. 

PREGAZILA DJEVOJKU U SPLITU Smrt studentice: 'Predlažem izravni zatvor za takvu vožnju'

Iako neće dobiti plaću, HAC će Gotovac Soldić za vrijeme provedeno u pritvoru platiti doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, prema nepotvrđenim iskazima svjedoka, vozačica Gotovac Soldić se u utorak 23. listopada oko 21.25 sati spuštala Poljičkom cestom u Splitu i utrkivala se jednim taksi vozilom tako što ga je pretjecala i ubacivala se ispred njega. Upravo je to zadnje ubacivanje, neposredno prije semafora na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice, bilo kobno za nesretnu djevojku.

U trenutku kada je Marija prelazila cestu na pješačkom prijelazu, pijana vozačica je nastavila juriti cestom i prošla kroz crveno svjetlo na semaforu.  

Nakon kobne nesreće, vozačica je pobjegla, ostavila automobil 500 metara dalje i otišla kući. Prilikom privođenja, policiji je tvrdila da ona te večeri nije bila za volanom i da joj je auto ukraden. Prilikom uhićenja, izmjereno joj je 1,1 promil alkohola u krvi.
Pritvorena je, a protiv nje je podignuta kaznena prijava zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći.

Možda vas zanima i ovo:
Message