News

Komentari 36

Zbog sporosti suda pokrenula web stranicu o svom slučaju

Zbog sporosti suda pokrenula web stranicu o svom slučaju

Na internetskoj stranici Ljubica Bilić-Koenig (50) detaljno opisuje slučaj koji se vodi na sudu već sedam godina. Sporan je prolaz kojim se služi ona i njezini susjedi

Ljubica Bilić-Koenig (50) iz Podace već sedam godina vodi bitku sa sudom. Zbog imovinsko-pravnih odnosa pristup njenoj kući, za koji općinska vlast i susjedi tvrde da je zapravo ulica, bio je više puta pregrađivan i rušen. Koenig inače živi u Hamburgu. Povremeno dolazi u Hrvatsku i nastavlja borbu oko malog prolaza kojim se služe i svi njeni susjedi. Ona drži kako se radi o njenom vlasništvu i ne popušta nikome. Čak je otvorila i web stranicu www.sudjenjeumakarskoj.com na kojoj detaljno opisuje slučaj. 

- Ja sam pravno dokazala svoje vlasništvo. To što netko tvrdi da se radi o ulici, zapravo je pogodovanje moćnika članovima njihove obitelji koji se također žele koristiti putem koji nije njihov. Načelnik općine je u pratnji interventne policije naređivao rušenje zida kojim sam ograđivala ono što je moje, kaže Bilić-Koenig.

Web stranica međutim nije nastala zbog imovinsko-pravnih odnosa. 

- Neučinkovit i iscrpljujući državni aparat me je natjerao da pokrenem ovu stranicu. Sedam godina se moj predmet prebacuje od suca do suca i nikad kraja. Ali kad su u pitanju kazne koje su oni pokrenuli protiv mene, ukupno njih 17, sve se rješava po hitnom postupku. Toliko o našim sudovima - kaže ona.

Po zanimanju upravna pravnica, Ljubica Bilić Koenig je u Hamburgu radila kao ugostitelj. Zbog zdravstvenih tegoba je u mirovini koju je željela provesti u svojoj kući u Podaci. 

- Ne znam što više napraviti. Makarski sud me maltretira godinama. Ovu web stranicu sam pokrenula u rujnu 2012. i na nju potrošila 450 eura. Jedino dobro u svemu je što sam na svoju elektronsku poštu dobila puno komentara i podrške ljudi koji se isto bore sa sudovima, kaže uporna građanka koja kaže da nikada nije razmišljala o prodaji kuće bez obzira na sve probleme.

- Županijski sud je potvrdio moje vlasništvo. Neću dozvoliti da me itko odavde izbaci. Ja samo tražim svoje pravo, bilo to makarskom sudu jasno ili ne. Makarska nije Hrvatska, niti je Hrvatska Europa. Jednom se mora shvatiti da postoje prava i da postoji vlasništvo, neovisno o tome do koje instance ja gurala moj slučaj - zaključuje Ljubica Bilić- Koenig. 

Najčitaniji članci