News

Komentari 0

Zbog štete od tuče, Varaždin će za gospodarstvo dati 6 mil. kn

Zbog štete od tuče, Varaždin će za gospodarstvo dati 6 mil. kn

Riječ je o poduzetnicima koji su prijavili štetu od tuče nastalu na strojevima i opremi, solarnim panelima i zgradama za gospodarsku djelatnost, sukladno zakonskim odredbama i Pravilniku o Registru šteta od prirodnih nepogoda

Varaždinska županija u utorak je objavila Javni poziv za dodjelu potpora gospodarstvu za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda na području županije u ovoj godini, za što je osigurano 6 milijuna kuna.

Kako se ističe u priopćenju Varaždinske županije, pravo na podnošenje prijave za potporu imaju mikro, mali i srednji te veliki poduzetnici koji su pretrpjeli štete na imovini koja nije osigurana, na području gradova Varaždina i Lepoglava te općina Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Bednja, Donja Voća, Maruševec, Vinica, Petrijanec i Cestica.

Riječ je o poduzetnicima koji su prijavili štetu od tuče nastalu na strojevima i opremi, solarnim panelima i zgradama za gospodarsku djelatnost, sukladno zakonskim odredbama i Pravilniku o Registru šteta od prirodnih nepogoda.

Financijska sredstva za dodjelu potpora osigurana su u ukupnom iznosu od 6 milijuna kuna, sukladno indikativnoj raspodjeli Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a rok za podnošenje prijave je 31. listopada 2022. godine.

U Varaždinskoj županiji je prirodna nepogoda od tuče proglašena u dva navrata i to 31. svibnja i 23. lipnja.

S ciljem pomoći poduzetnicima koji su pretrpjeli štetu, vijećnici Županijske skupštine su u rujnu jednoglasno usvojili Program dodjele potpora male vrijednosti gospodarstvu za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području županije u ovoj godini.

Na Javni poziv objavljen danas mogu se javiti svi prihvatljivi korisnici, kako bi ostvarili odgovarajuće potpore za pokriće šteta.

Detaljne informacije o uvjetima i kriterijima za dobivanje potpora, kao i obrasci potrebni za prijavu dostupni su na službenim internetskim stranicama Varaždinske županije.

Najčitaniji članci