News

Komentari 13

Zbog velike Trumpove obitelji tajna služba pred bankrotom

Zbog velike Trumpove obitelji tajna služba pred bankrotom

Njihova je zakonska obveza štititi predsjednika i njegovu obitelj, no zahvaljujući brojnim Trumpovima u ovom trenutku imaju 18 štićenih članova te obitelji

Mnogobrojna obitelj američkog predsjednika Donalda Trumpa iscrpila je financijske fondove tajne službe, objavio je u ponedjeljak USA Today.

Njihova je zakonska obveza štititi predsjednika i njegovu obitelj, no zahvaljujući brojnim Trumpovima u ovom trenutku imaju 18 štićenih članova te obitelji. Direktor agencije Randolph Tex Alles za USA Today izjavio je da tajna služba više ne može plaćati stotine agenata potrebnih za zaštitu predsjednika, a upitno je hoće li im moći platiti i već odrađene sate jer im Kongres nije odobrio taj trošak.

Broj sati je porastao jer je predsjednik Trump svakog vikenda posjećivao svoja imanja u Floridi, New Jerseyju i Virginiji, a njegova djeca su odlazila na poslovna putovanja i na godišnje odmore u inozemstvo. Alles je objasnio kako je više od 1000 agenata već sad doseglo broj prekovremenih sati koje su trebali ostvariti kroz cijelu godinu. Zbog prekovremenog rada i čestih putovanja mnogi su agenti dali otkaz, a Kongres agenciji nije odobrio dodatne troškove. Alles je rekao kako ne vjeruje da će se situacija uskoro promijeniti.     

Najčitaniji članci