Obavijesti

News

Komentari 0

Zbrka na Floridi: Guvernera su našli, broje se glasovi za Senat

Zbrka na Floridi: Guvernera su našli,  broje se glasovi za Senat
1

Želim čestitati Ronu DeSantisu koji će postati budući guverner, napisao je demokrat Andrew Gillum. S druge strane, prebrojavanje glasova još traje u senatskoj utrci

VIDEO

Demokratski kandidat za mjesto guvernera Floride Andrew Gillum objavio je u subotu kako priznaje poraz od republikanca Rona DeSantisa, nakon višestrukog prebrojavanja glasova poslije američkih parlamentarnih izbora održanih 6. studenoga.

"Želim čestitati Ronu DeSantisu koji će postati budući guverner velike države Floride", kazao je Gillum, gradonačelnik Tallahasseeja, glavnog grada Floride, koji se nadao postati prvi afroamerički guverner te države na jugoistoku SAD-a.

Taj je izbor bio predmetom opetovanog prebrojavanja zbog male razlike u broju glasova dvojice suparnika. Konačni rezultati trebali bi biti objavljeni u nedjelju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U istoj državi ostaju nedorečeni drugi izbori. Na njima su za mjesto u Senatu u Washingtonu konkurenti republikanac Rick Scott, dosadašnji guverner Floride, te demokrat Bill Nelson, koji je dosad zauzimao mjesto senatora. 

Neslužbeni podaci smještaju Scotta blago na čelo, s oko 12.600 glasova više od demokratskog suparnika Nelsona na više od 8,2 milijuna izjašnjenih glasova, ili 0,15 postotnih poena. 

Ta mala razlika dovela je do pokretanja ponovnog prebrojavanja, ručno, izvjesnog broja problematičnih glasačkih listića. Službeni podaci tog senatorskog izbora trebali bi se znati u utorak. 

Predsjednik Donald Trump kazao je u nekoliko navrata da su izbori na Floridi obilježeni prijevarama. Vlasti Floride kazale su da nema dokaza o nepravilnostima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS