Obavijesti

News

Komentari 37

Zekanović je postao Plenkovićev vitez. A ponekad i dvorska luda

Zekanović je postao Plenkovićev vitez. A ponekad i dvorska luda
1

Hrvoje Zekanović ponovno je jutros branio Andreja Plenkovića od oporbenih pitanja, predstavivši se iznova kao vjerni čuvar. Ali ne čuvar javnosti, birača, građa, već režima, vlasti, poretka, kao i samog premijera.

VIDEO

Napao jutros Peđa Grbin premijera Andreja Plenkovića zbog neispunjenih obećanja, pa je Hrvoje Zekanović odmah napao Grbina zbog njegova neispunjenog obećanja.

Kao pravi džentmen.

Na Aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru Grbin je kritizirao Plenkovića zbog toga što je "obećao svašta, a realizirao malo toga" i upitao premijera: "Dokad ćete širiti laži i podmetati ih pod istinu?".

Na što se javio Zekanović s povredom Poslovnika i podsjetio da je Grbin obećao dati udrugama 50 tisuća kuna koje je primio kao naknadu za odvojeni život. "Javili su mi iz udruge da nisu primili nikakav novac", kazao je Zekanović.

Nastupajući opet kao Plenkovićev vitez zaštitnik.

Zaštitnik moćnih

Ali dok vitezi iz bajki obično ustaju u zaštitu slabijih i nemoćnih, opljačkanih i obespravljenih, Zekanović gorljivo brani najmoćnijeg političara u državi.

Zbog premijera Zekanović proziva Zorana Milanovića s vrećicom bijelog praha, zbog premijera Zekanović sabotira Antikorupcijsko vijeće i raspravu o Ini, a zbog premijera Zekanović sada skače na sirotog šefa oporbe.

A kad nije vitez, onda je premijerova dvorska luda.

Prosvjetljenje

Hrvoje Zekanović, nekadašnji zadrigli desničar i protivnik Andreja Plenkovića, doživio je preobrazbu i prosvjetljenje nakon preboljenog Covida i vratio se u politički život kao pas čuvar. Ali ne čuvar javnosti, građana, birača i društva, već kao pas čuvar režima, poretka, vlasti i samog premijera Plenkovića.

A premijeru Plenkoviću, modernom europejcu koji se hvali visokim kriterijima u politici, nije ispod časti koristiti usluge političara kao što je Zekanović. Koji je prije nekoliko dana ponovno izvodio cirkus na Antikorupcijskom vijeću, pozirajući s kartonskim likovima Milanovića, Bože Petrova, kao i bivših Mostovih ministara Tomislava Panenića i Slavena Dobrovića.

Zašto bi Plenković prljao ruke kad ima Hrvoja Zekanovića?

Koji ustaje u zaštitu jačeg i obračunava se sa slabijima, koji se ruga borcima protiv korupcije i brani one koji su osuđeni, optuženi ili barem povezani s korupcijom.

Tuđmanizam

Nije neuobičajeno da Plenkovića brane zastupnici i članovi njegove stranke, u Hrvatskom saboru, na parlamentarnim tijelima, u medijima. Ali ovako ostrašćenog i angažiranog zaštitnika, pa još izvan vlastite stranke, imao je samo još Franjo Tuđman u vidu ridikula koji su ranih devedesetih bauljali političkom scenom.

Pritom Plenkoviću jutros nije trebala Zekanovićeva zaštita, jer je Grbinu spremno odgovorio na njegov upit, podsjećajući ga da je izbacio pola stranke pa stoga ne smije imati zamjerke na rad Vlade. Ali Zekanoivć se svejedno išao dokazati.

Išao je pokupiti još poneki bod za mjesto u političkom raju.

Desno od Plenkovića. Ili možda pod nogama Plenkovića, svejedno.

Plenkijeva garda

I dok je Plenković proteklih godina kolekcionarski skupljao žetončiće i političke preletače koji su mu držali leđa i dizali ruke za opstanak njegovih ministara i njegove Vlade, formirajući garnizon svojih zaštitnika, Zekanovićev gorljivi egzibicionizam, karikaturalno blamiranje i bacanje na glavu za Plenkovića, podižu letvicu za sve buduće žetončiće.

Zekanović je pokazao svima kako se bori za premijera.

Da vidimo tko će ga nadmašiti u tome.

I da vidimo hoće li itko krvavije zaraditi mjesto na budućoj izbornoj listi HDZ-a za novu sinekuru u Hrvatskom saboru. 

Kao što ćemo vidjeti hoće li Plenkoviću biti ispod časti nagraditi ovakvog zaštitnika. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa