Obavijesti

News

Komentari 310

"Žele nas zatvoriti, a kanabis je lijek za našu bolesnu kćer..."

"Žele nas zatvoriti, a kanabis je lijek za našu bolesnu kćer..."
1

Otkad je Josipa (16) oboljela od tumora na kuku, obitelj Galić čini sve da spase svoju kćer. Pomagalo je ulje kanabisa, a onda je na vrata banula policija...

VIDEO

Nismo ni dileri ni kriminalci, nego poštena obitelj koja se bori za spas svoje teško bolesne kćeri, smireno je rekla Marija Galić (50) iz Slavonskog Šamca.

Njoj je na vrata prije nekoliko dana banula policija zbog dojave da je u vrtu zasadila 10 stabljika indijske konoplje. Ulje kanabisa koje dobiva iz konoplje služi joj kao lijek za kćer Josipu (16) koja se bori sa zloćudnim tumorom kuka.

Mariji i suprugu Ivanu (53) zbog toga prijeti do pet godina zatvora.

Bili smo šokirani kad nam je policija banula na vrata, ali nismo i nećemo pokleknuti. Institucije neka rade svoje, ali na nama je da spasimo našu kćer – rekla je Marija.

Dodala je da onima koji su ih prijavili policiji ni u snu ne želi da prođu put koji oni prolaze godinama. Unatoč operacijama i kemoterapijama, Josipi se karcinom proširio. I prije nego što su joj liječnici dijagnosticirali tumor, oboljela je od dijabetesa i završila na inzulinu.

– Tijekom liječenja od drugih roditelja čuli smo za ulje kanabisa. Svi su rekli da im se djeca zbog toga osjećaju bolje. No ulje ne možete dobiti na recept, a u ljekarni stoji 7000 kuna. Više nismo imali novca, a želimo spasiti svoje dijete, pa je suprug posadio deset sadnica konoplje – ispričala je Marija.

I otac je obolio od karcinoma debelog crijeva

Da stvar bude još gora, Ivan Galić u međuvremenu je obolio od karcinoma debelog crijeva. Iako jedva hoda, odlazi na posao kako bi zaradio za obitelj.

Punih 12 godina gledamo kako naše dijete pati. Nitko iz policije nije danonoćno sjedio na onkologiji da bi znao kroz što smo prošli. Ne osuđujem ih jer samo rade svoj posao. Ali neću odustati. Ne želim umrijeti, a da me savjest progoni da nisam pokušala sve da spasim Josipu – zaključuje brižna majka.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu