Obavijesti

News

Komentari 239

Stoltenberg: Bahmut bi mogao uskoro pasti; Putin: Sigurnost i suverenitet Rusije su ugroženi!

Stoltenberg: Bahmut bi mogao uskoro pasti; Putin: Sigurnost i suverenitet Rusije su ugroženi!

Od početka ruske agresije na Ukrajinu prošlo je više od godinu dana. I dalje se do vodi krvavi rat za Bahmut. Njegov eventualni pad značio bi otvoreni ruski prodor na ostatak Donjecka, tvrdi Zelenski

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.27

Ukrajina odala počast svojim ratnicama

Zamjenica ukrajinskog ministra vanjskih poslova Emine Džepar odala je počast svim Ukrajinkama čija hrabrost doprinosi obrani zemlje od ruske agresije.

- Na Međunarodni dan žena želim istaknuti hrabrost i hrabrost ukrajinskih žena. To su žene od čelika i one jačaju naše društvo i omogućavaju mu nova postignuća. Svakim danom žene nas dovode korak bliže pobjedi i demonstriraju nove zlatne standarde profesionalizma i ustrajnosti - objavila je Džepar na Twitteru uz fotografije ukrajinskih vojnikinja.

21.50

Ukrinform: EU šalje 1 milijardu eura hitne vojne pomoći Ukrajini

Šef diplomacije EU-a Josep Borrell u srijedu je rekao kako su se ministri obrane Europske unije složili Ukrajini isporučiti streljivo u vrijednosti od jedne milijarde eura iz svojih zaliha, prenosi Ukrinform.

Borrell je dodao kako će se još jedna milijarda eura dodijeliti za narudžbu proizvodnje dodatnog streljiva od 155 mm kako bi se popunile nacionalne zalihe i nastavila pomoć Ukrajini.

20.32

SAD: Rusija vjerojatno neće osvojiti znatno više teritorija ove godine

I dok žestoke borbe u Bahmutu i dalje traju, šefica američke nacionalne obavještajne službe Avril Haines smatra kako je malo vjerojatno da će Rusija osvojiti znatni dio ukrajinskog teritorija ove godine.

Rekla je to na saslušanju u Senatu, objašnjavajući da ruska vojska vjerojatno neće moći nastaviti s trenutačnom razinom borbi, čak ni s mogućim zauzimanjem Bahmuta.

- Ne predviđamo da će se ruska vojska dovoljno oporaviti ove godine da bi ostvarila veće teritorijalne dobitke - tvrdi Haines.

19.30

Šef Wagnera: Neću se žaliti na sankcije EU, one su razumne

- Što se tiče osporavanja sankcija protiv mene i sankcija protiv Wagnera, neću ih osporavati i vjerujem da su u ovom trenutku nametnute sasvim razumno - rekao je u izjavi šef ruske plaćenićke skupine Wagner Jevgenij Prigožin, koju je prenijela agencija France-Presse.
 

18.10

Ukrajina i UN: Sporazum o žitu preko Crnog mora važan je za cijeli svijet

Ukrajinski predsjednik i glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres pozvali su u srijedu na produljenje sporazuma s Moskvom koji je omogućio Kijevu da izvozi žito preko crnomorskih luka za vrijeme ruske invazije.

Želim naglasiti kritičnu važnost produljenja crnomorske inicijative za žitarice 18. ožujka i rada na stvaranju uvjeta kako bi se omogućila najveća moguća upotreba izvozne infrastrukture preko Crnog mora u skladu s ciljevima inicijative", rekao je Guterres novinarima.

VIŠE O TEMI OVDJE

Komentari 239