Obavijesti

News

Komentari 98

Navaljni najavio početak nove masovne kampanje protiv Putina. Rusi napali Berislav

Navaljni najavio početak nove masovne kampanje protiv Putina. Rusi napali Berislav

Otprilike 32.000 muškaraca koji su regrutirani iz ruskih zatvora za vojnu službu u Ukrajini vratilo se kući, rekao je u nedjelju šef privatne plaćeničke vojske Wagner, Jevgenij Prigožin

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.52

Zelenski: Nismo izgubili niti jednu poziciju

Volodimir Zelenski rekao je danas da ukrajinske snage nisu izgubile pozicije u protuofenzivi protiv ruskih snaga, dok su neprijateljske snage pretrpjele samo gubitke.

22.24

Ukrajinski zastupnici žele Bjelorusiju proglasiti agresorom

Skupina zastupnika u ukrajinskom parlamentu predložila je nacrt rezolucije kojom bi Bjelorusiju proglasili zemljom agresorom, a pozivaju i na prekid diplomatskih odnosa s tom zemljom.

Zastupnik Jaroslav Yaroslava Jurčišina za ukrajinske medije je rekao da bi Bjelorusija trebala snositi odgovornost jer je dopustila da se njen teritorij koristi za agresiju na Ukrajinu.

- Ovaj korak je neophodan kako bi se bjeloruski režim doveo pred lice pravde i osiguralo isplaćivanje buduće ratne odštete- rekao je zastupnik.

Tekst rezolucije još uvijek nije objavljen.

22.18

'Ukrajina ispunila 2 od 7 uvjeta za početak pregovora u EU'

U izvješću Europske unije ovaj tjedan će biti navedeno da je Ukrajina ispunila dva od sedam uvjeta za početak pregovora, rekla su dva EU izvora, dok je Europska komisija odlučila istaknuti napredak unatoč ratnom stanju uzrokovanom ruskom agresijom.

U izrazito simboličnom potezu, EU je zajamčila formalni status zemlje kandidatkinje prije godinu dana - četiri mjeseca nakon što je Rusija napala zemlju uslijed njezinih nastojanja da nastavi s integracijom sa Zapadom.

PROČITAJTE VIŠE

20.53

Ukrajinski general: Rusija je minirala područja duž južnog fronta

Ruske trupe teško su minirale područja duž ukrajinske južne bojišnice i tamo poslale znatan broj rezervista u borbu, ustvrdio je zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.

- Protivnik pokušava spriječiti napredovanje naših jedinica. U tu su svrhu postavili sustav utvrda s gustim minskim poljima i značajnim brojem rezervi- rekao je general Valerij Zalužnji u objavi na Facebooku.

- Operacija se nastavlja prema planu- dodao je.

Zalužnji je objavio video sebe zajedno sa zapovjednikom ukrajinskih južnih snaga, brigadnim generalom Oleksandrom Tarnavskim, čije su jedinice, kako je Ukrajina ranije u ponedjeljak rekla, oslobodile osam naselja na jugu u protekla dva tjedna.

 

Komentari 98