Obavijesti

News

Komentari 202

Zelenski čelnicima zabranio neslužbena putovanja: Ako žele odmoriti, mogu izvan službe

Zelenski čelnicima  zabranio neslužbena putovanja: Ako žele odmoriti, mogu izvan službe

U gotovo godinu dana sukoba u Ukrajini poginulo je i ranjeno oko 180.000 ljudi ruske vojske i 100.000 na ukrajinskoj strani, ne računajući 30.000 ubijenih ukrajinskih civila, procjena je norveških oružanih snaga

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.28

Zelenski zabranio službenicima da putuju u inozemstvo u neslužbene svrhe

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u ponedjeljak da je potpisao dekret kojim se dužnosnicima zabranjuje putovanje u inozemstvo u bilo koje svrhe osim u službene svrhe.

- Dužnosnici više neće moći putovati u inozemstvo na odmor ili u bilo koju drugu nevladinu svrhu- rekao je Zelenski tijekom svog dnevnog večernjeg obraćanja.

- To se odnosi na sve državne dužnosnike, kao i na razne druge razine lokalne samouprave. To se odnosi na policijske službenike, saborske zastupnike, tužitelje i sve one koji moraju raditi za državu i unutar zemlje.

- Ako se sada žele odmoriti, odmorit će se izvan državne službe.

 

22.26

Kuleba: U kijevskoj regiji 86 posto obrazovnih ustanova ima skloništa od bombi

U ukrajinskoj regiji Kijev 86 posto škola i vrtića sada ima skloništa od bombi, rekao je čelnik te regije u Telegramu u ponedjeljak.

- Ukupno 1085 skloništa već je postavljeno u obrazovnim ustanovama u Kijevskoj regiji- rekao je Oleksej Kuleba.

- To je 86 posto škola i vrtića u regiji koji mogu raditi u cjelodnevnom ili mješovitom formatu- dodao je Kuleba.

20.05

Kirby: Prenapuhano je reći da spor oko tenkova dijeli NATO

John Kirby, koordinator Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD-a za strateške komunikacije, u ponedjeljak je umanjio značaj mišljenja da neodlučnost Njemačke da Ukrajini isporuči napredne vojne tenkove dijeli NATO.

- Reći da ovo dijeli savez ili da na neki način ugrožava nacionalnu sigurnost u Ukrajini jer se vodi rasprava o tenkovima jednostavno je pretjerano- rekao je dužnosnik Bijele kuće za CNN.

Neki zapadni saveznici nastavljaju vršiti pritisak na Njemačku da odobri isporuku svojih modernih borbenih tenkova Leopard 2 Ukrajini.

 

19.35

Poljska šalje tenkove Ukrajini

Poljska je "više nego odlučna" poslati zapadne borbene tenkove u Ukrajinu bez obzira na to hoće li se druge zemlje pridružiti tom planu ili ne, rekao je poljski ministar vanjskih poslova u ponedjeljak navečer u Bruxellesu.

- Svakako, poslat ćemo te tenkove- rekao je Zbigniew Rau novinarima nakon sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije.

 

19.31

Borrell: Njemačka 'ne blokira izvoz tenkova Leopard'

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku, Josep Borrell, rekao je da Njemačka ne blokira izvoz tenkova Leopard 2 u vrijeme kada se Berlin suočava sa sve većim pritiskom da isporuči teško naoružanje koje Kijev traži.

- Čini se da Njemačka neće zabraniti izvoz tog oružja, ako ga neke članice EU-a koje ga posjeduju žele poslati- rekao je.

Također je iznio detalje nedavno odobrenog paketa vojne pomoći EU-a Ukrajini, vrijednog 500 milijuna eura, plus dodatnih 45 milijuna eura za misiju vojne obuke ukrajinskih snaga.

To dovodi ukupnu vojnu potporu EU-a Ukrajini do 3,6 milijardi eura, rekao je, dodajući da ukupna brojka potpore bloka Ukrajini – uključujući vojnu, financijsku, gospodarsku i humanitarnu pomoć – sada iznosi 49 milijardi eura.

Komentari 202