Obavijesti

News

Komentari 189

Baerbock: 'EU će se proširiti od Lisabona do Luganska'. Rusija granatira Herson i Harkiv

Baerbock: 'EU će se proširiti od Lisabona do Luganska'. Rusija granatira Herson i Harkiv
5

Ruska vojska je napala Herson: dvoje djece i njihova majka su ozlijeđeni. U noći 2. listopada Rusija je napala Ukrajinu sa 7 dronova tipa Shahed. Ukrajina je uspjela oboriti 4 drona

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
18.24

Ministri EU-a u Kijevu obećali potporu Ukrajini, ali ne odmah

24sata

Ministri vanjskih poslova EU-a okupili su se u ponedjeljak u Kijevu kako bi izrazili potporu Ukrajini, više od 19 mjeseci nakon početka ruske invazije, ali nisu odmah obećali novu pomoć na sastanku koji je opisan neformalnim.

Sastanak "treba shvatiti kao jasnu predanost Europske unije Ukrajini i njenu stalnu potporu u svim dimenzijama", rekao je najviši diplomat EU Josep Borrell navodeći da je riječ o prvom sastanku na ovoj razini izvan EU.

Više pročitajte OVDJE.

17.45

Rusija će uskoro testirati nuklearno oružje? 'Akcije Zapada postaju sve agresivnije'

24sata

Mikhail Kovalchuk, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je u četvrtak da bi Moskva mogla uskoro testirati svoje nuklearno oružje, prenosi Newsweek.

Kovalchuk, fizičar i član elitne skupine bliske Putinu, predložio je testiranje nuklearnog oružja na ruskom nuklearnom poligonu u Novoj zemlji, arhipelagu Arktičkog oceana, kako bi se zastrašio Zapad.

Sovjetski Savez izveo je svoj prvi nuklearni test, podvodnu eksploziju, na Novoj zemlji 1955. godine. Do 1990. na mjestu je obavljeno ukupno 130 testova, uključujući detonaciju najvećeg nuklearnog oružja ikada testiranog, 50MT AN602, u listopadu 1961. Tsar Bomba hidrogenska bomba, prema neprofitnoj organizaciji Nuclear Threat Initiative.

Više pročitajte OVDJE.

17.16

Kremlj očekuje jačanje zamora Zapada ratom u Ukrajini

24sata

Moskva je u ponedjeljak rekla da očekuje da će porasti zamor Zapada ratom u Ukrajini, u trenutku kada u redovima američkih konzervativaca jačaju pozivi da se obustavi financijsku i vojnu pomoć Kijevu i kada vlast u Slovačkoj preuzima proruska stranka, navodi agencija Dpa.

"Rekli smo već nekoliko puta prije da će se po našim prognozama dogoditi zamor u ovom sukobu - rastući zamor u nizu zemalja ovim posve apsurdnim sponzoriranjem kijevskog režima, uključujući u SAD-u", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Više pročitajte OVDJE.

14.44

Njemačka ministrica vanjskih poslova: 'Europska unija proširit će se od Lisabona do Luganska'

Tijekom posjeta Kijevu njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock izjavila je da će se Europska unija uskoro proširiti od Lisabona do Luganska.

- Budućnost Ukrajine je u Europskoj uniji, u našoj zajednici slobode, a uskoro će se proširiti od Lisabona do Luganska. Sa svakim selom, sa svakim metrom koji Ukrajina oslobodi, sa svakim metrom na kojem spašava svoje ljude, ona proširuje i svoj put u EU - rekla je, prenosi Ukrajinska pravda

Baerbock je uvjerila da će europski prijatelji i partneri podržati Ukrajinu na tom putu. Također je naglasila da je Ukrajina u stanju provesti impresivne reforme u pozadini strašne ruske agresije.

13.47

Irski ministar vanjskih poslova pridružio se sastanku EU-a u Ukrajini

Ministar vanjskih poslova Irske Michael Martin je izrazio svoju "solidarnost s Ukrajinom" u obrani "teritorijalnog integriteta protiv "ilegalne i nemoralne invazije Rusije".

Dodao je kako je Irska nedavno najavila pružanje humanitarne pomoći Ukrajini u iznosu od 23 milijuna eura, što je dio ukupne potpore čiji je iznos već dosegao 210 milijuna eura.

Komentari 189