Obavijesti

News

Komentari 52

Kijev: Rusi u ratu izgubili više od 260.000 vojnika! Moskva: Analiza potvrdila smrt Prigožina

Kijev: Rusi u ratu izgubili više od 260.000 vojnika! Moskva: Analiza potvrdila smrt Prigožina

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je borcima plaćeničke skupine Wagner da polože zakletvu ruskoj državi nakon pada zrakoplova u kojem je poginuo šef organizacije Jevgenij Prigožin

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:00

Koalicija koja pomaže Ukrajini u borbi protiv invazije Moskve ne bi podržala Kijev ako bi premjestila neprijateljstva na ruski teritorij, rekao je u nedjelju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je rekao da je borba Ukrajine da povrati vlastiti teritorij bila kritično potpomognuta njenim odnosima sa saveznicima. Napredak i odgovornost za Ukrajinu na bojnom polju "uvijek su bilateralni", rekao je Zelenski, dodavši da su međunarodni partneri dio svake pobjede, bilo kakvog zadržavanja u protuofenzivi, bilo koje obrambene akcije i svake slabosti.

21:54

Zelenskijev prijedlog

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski planira podnijeti prijedlog zakona po kojem bi se korupcija u ratno vrijeme izjednačila s veleizdajom, piše ukrajinska Pravda.

Dodao je i da ne zna hoće li njegov prijedlog biti prihvaćen, ali kako smatra da se sustav mora mijenjati.

20:30

Simonjan kuka o dronovima

Putinova glavna propagandistica i velika zagovarateljica rata u Ukrajini Margarita Simonjan požalila se kako je ukrajinski dron opet pao u blizini njezine kuće u Rusiji...

Pojadala se i da je sve to 'bilo glasno i da ju je probudilo usred noći'.


 

19:47

Drugi brod napustio Odesu privremenim koridorom u Crnom moru

Brod koji prevozi čelične proizvode u Afriku napustio je ukrajinsku luku Odesu kroz privremeni crnomorski koridor, drugi brod koji je to učinio otkako se Rusija prošlog mjeseca povukla iz dogovora o sigurnom izvozu žitarica, rekao je u nedjelju visoki dužnosnik ukrajinske vlade.

Zamjenik premijera Oleksandr Kubrakov rekao je da je brod PRIMUS pod liberijskom zastavom počeo ploviti kroz privremeni koridor postavljen za civilna plovila, potvrđujući subotnje izvješće ukrajinskog zastupnika.

"Drugi brod blokiran zbog rata napustio je luku Odesa i sada plovi privremenim koridorom", objavio je Kubrakov na platformi društvenih medija X, ranije zvanoj Twitter.

Kubrakov je rekao da je brod bio u luci od 20. veljače 2022., neposredno prije ruske invazije, i da prevozi čelične proizvode u Afriku.

Tri ukrajinske morske luke isporučile su desetke milijuna tona žitarica prema jednogodišnjem ugovoru uz posredovanje UN-a.

Rusija je zaprijetila da će sve brodove tretirati kao potencijalne vojne mete nakon što se prošlog mjeseca povukla iz sporazuma.

Kao odgovor, Ukrajina je najavila "humanitarni koridor" koji obuhvaća zapadnu obalu Crnog mora u blizini Rumunjske i Bugarske.

Kontejnerski brod koji plovi pod zastavom Hong Konga zaglavio je u luci Odesa od invazije ranije ovog mjeseca, putovao je tom rutom bez napada.

19:13

Rusi: Naš vojni avion presreo je američki dron iznad Crnog mora

Rusija je objavila da je podignula svoj borbeni zrakoplov kako bi spriječio američku letjelicu da prijeđe granicu na Crnom moru.

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 52