Obavijesti

News

Komentari 83

Glavni direktor IAEA-e: Situacija se nije poboljšala u nuklearnoj elektrani Zaporožje

Glavni direktor IAEA-e: Situacija se nije poboljšala u nuklearnoj elektrani Zaporožje

Vratio sam se iz naše Sumske oblasti. Danas sam bio u Ohtirki, Trostianetsu i Sumiju i obišao položaje naših graničara, rekao je Zelenski

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.10

Požar na plinovodu u Sibiru

Plinovod koji se popravljao u sjevernom Sibiru zahvatio je požar u srijedu, ali nije bilo prekida u opskrbi, priopćila je novinska agencija Tass, pozivajući se na tvrtku Gazprom.

Incident se dogodio u blizini Peljma, koji je oko 430 kilometara sjeverno od sibirskog energetskog čvorišta Tjumen. Gazprom je priopćio da je došlo do pada tlaka na naftovodu Jamburg-Jelec 1, nakon čega je uslijedio požar, javlja Tass.

"Nije bilo žrtava. Kada je došlo do pada tlaka, dionica plinovoda bila je isključena radi popravka i nije bila uključena u transport plina", tvrdi Gazprom.

"Potrošači se u potpunosti opskrbljuju plinom putem paralelnih cjevovoda", navodi se, dodajući da je uzrok incidenta nepoznat. Tass je ranije prenio izjavu lokalnog dužnosnika da se cjevovod zapalio nakon eksplozije.

22:50

Glavni direktor IAEA-e: Situacija se nije poboljšala u nuklearnoj elektrani Zaporožje

Situacija u nuklearnoj elektrani Zaporožje nije se poboljšala,rekao je glavni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grossi. Elektranu su okupirale ruske snage od ožujka prošle godine i sada je pod upravom ruske atomske agencije ROSATOM.

Grossi je rekao da se vojne aktivnosti i broj vojnika u tom području povećavaju, ne precizirajući misli li pritom i na ruske i na ukrajinske snage čije su trupe stacionirane nekoliko milja preko rezervoara od elektrane.

Rekao je da su prvotni planovi za stvaranje demilitarizirane zone oko elektrane "evoluirali" prema većoj zaštiti same elektrane i dodao da u elektrani ne bi trebalo biti teške vojne opreme. Ukrajina je optužila Ruse za stacioniranje raketnih sustava u postrojenju, što je Moskva demantirala, piše CNN.

 

22:30

Ministar obrane Mario Banožić u srijedu je u Odesi rekao kako očekuje da će 14 transportnih helikoptera koje Hrvatska donira Ukrajini „uskoro“ stići u tu zemlju, a njegov ukrajinski kolega Oleksij Reznikov rekao je da se razmatra obuka ukrajinskih instruktora za razminiranje u Hrvatskoj.

Više pročitajte OVDJE.

21:40

Ministarstvo branitelja: Primit ćemo 20 ranjenih iz Ukrajine

Hrvatska bi u prvoj fazi pružanja pomoći Ukrajini mogla prihvatiti do 20 ranjenih iz te zemlje, priopćeno je u srijedu iz ministarstva branitelja nakon videokonferencije dviju strana na kojoj je ministar Tomo Medved iskazao punu podršku ratom pogođenoj zemlji.

U tom ministarstvu u srijedu je održana videokonferencija hrvatske i ukrajinske strane o provedbi Odluke o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Hrvatskoj koju je vlada donijela 16. ožujka.

Medved je, pozdravljajući svoju ukrajinsku kolegicu Juliju Laputinu, iskazao punu podršku ukrajinskom narodu u borbi za slobodu te zahvalio što u Hrvatskoj vide prijatelja i partnera koji svojim znanjem i iskustvom iz Domovinskog rata želi i može pomoći Ukrajini, stoji u priopćenju.

20:00

Visoki dužnosnik na Krimu, kojeg je imenovala Rusija, tvrdi da je Ukrajina najvjerojatnije upotrijebila dron na mlazni pogon, poznat kao Strizh, u pokušaju napada na zračnu bazu na poluotoku.

Oleg Krjučkov, savjetnik šefa Krima, također je objavio snimke s navodnog mjesta pada oborenog drona, na kojima se vidi udar na otvorenom polju.

Neslužbeni kanali društvenih medija na Krimu rekli su da se u središtu obližnjeg Simferopolja čula jaka eksplozija. CNN je također ranije izvijestio da videozapisi i objave na društvenim mrežama ukazuju na eksploziju ili požar na ili u blizini ruskog vojnog aerodroma na Krimu.

Komentari 83