Obavijesti

News

Komentari 83

Obrambene snage Ukrajine uništile su 16 od 28 projektila. Rusija izvela raketni napad

Obrambene snage Ukrajine uništile su 16 od 28 projektila. Rusija izvela  raketni napad
3

Najmanje 35 mrtvih u požaru na benzinskoj postaji u Rusiji, među njima troje djece. Obrambene snage Ukrajine uništile su 16 od 28 projektila

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.01

Volodimir Zelenski obišao bojišnicu i bolnicu u južnoj ukrajinskoj pokrajini Zaporižja

24sata

Nakon obilaska ukrajinske pokrajine Doneck, predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je u utorak bojišnicu jugoistočne regije Zaporižja.

"Hvala vam na službi, hvala što branite Ukrajinu na ovom važnom južnom pojasu", rekao je predsjednik koji je obišao poljsku bolnicu, objavljeno je na njegovoj mrežnoj stranici.

Vojna bolnica zbrinjava do 200 ranjenika na dan. 

Više pročitajte OVDJE.

18.55

Ruske rakete padale po zapadnoj Ukrajini, daleko od bojišnice: 'Troje ljudi je ubijeno'

24sata

Rusija je u utorak iz zraka udarila po dvijema zapadnim ukrajinskim regijama uz granicu s članicom NATO-a, ubivši tri i ranivši desetke ljudi, objavili su ukrajinski dužnosnici.

Lokalni mediji prenose da se radilo o najžešćim napadima na područje oko Lavova od početka ruske invazije u veljači 2022.

Švedska kompanja SKF priopćila je da je u raketnom napadu poginulo troje njezinih radnika u tvornici u Lucku, industrijskom središtu regije Volin na sjeverozapadu zemlje.

Više pročitajte OVDJE.

18.25

UN: U Ukrajini je ubijeno gotovo 10.000 civila

24sata

Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava (OHCHR) u utorak je rekao da je od početka rata u Ukrajini evidentirana smrt gotovo 10.000 u ratu ubijenih civila.

Novo izvješće objavljeno u utorak potvrdilo je informaciju o 9444 ubijena civila i 16.940 ozlijeđenih otkako je Rusija u veljači 2022. pokrenula invaziju na Ukrajinu.

Više pročitajte OVDJE.

14.56

BBC tvrdi: U Engleskoj su uhitili ruske špijune. Kod njih su našli i lažne hrvatske dokumente...

Londonska policija je uhitila trojicu osumnjičenih za rusku špijunažu. Radi se o bugarskim državljanima koji su navodno rade za ruske sigurnosne službe.

Optuženi Orlin Roussev (45), Bizer Džambazov (41),Katrin Ivanova (31) su bugarski državljani koji su prvi put uhićeni u veljači i i od tada su u pritvoru. Navodno rade za ruske sigurnosne službe, javlja BBC.

Navozno su imali lažni dokumenti, uključujući putovnice, osobne iskaznice i druge dokumente za UK, Bugarsku, Francusku, Italiju, Španjolsku, Hrvatsku, Sloveniju, Grčku i Češku.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

14.19

Nakon napada na vojnu rusku bazu u mariupoljsku bolnicu smješteno 50 vojnika

U marijupoljsku bolnicu nakon napada na vojnu bazu u selu Jurjevka dovezeno je 50 ranjenih ruskih vojnika. 

- Okupatori su smješteni u gradsku bolnicu br. 2. Njih 13 je već umrlo. U Mangušu bolnica je puna, zna se za 5 mrtvih okupatora. Cijelu noć su sanirali posljedice i iznosili ranjene i leševe te izvlačili pokvarenu opremu. Broj ozlijeđenih je velik. Osim toga, izgorjela je vojna oprema. Nema informacija o ozlijeđenim civilima - gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko.

U ponedjeljak, 14. kolovoza, odjeknula je eksplozija u privremeno okupiranoj Jurjevki, nedaleko od Mariupolja. Savjetnik gradonačelnika Mariupolja Petro Andrjuščenko izvijestio je da je pogođena ruska vojna baza.

Komentari 83