Obavijesti

News

Komentari 396

Čečenski vođa Kadirov: Osvojili smo Severodonjeck, grad je pao brže nego što sam planirao

Čečenski vođa Kadirov: Osvojili smo Severodonjeck, grad je pao brže nego što sam planirao

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 94. dan. Rusi neće moći zauzeti regiju Luhansk u narednim danima kao što su analitičari predviđali, rekao je guverner Sergij Gajdaj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.22

Čečenski vođa Kadirov: Osvojili smo Severodonjeck, grad je pao brže nego sam planirao

Ruske snage i separatistička milicija su potpuno zauzele ukrajinski grad Severodonjeck, objavio je čečenski vođa Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.

- Nacisti su poraženi. Svi su im položaji uništeni. Grad je oslobođen. Stanovnici mogu lakše disati. Od sada više nisu u opasnosti - napisao je.

Ukrajina se još nije oglasila, a Kadirove tvrdnje nisu neovisno potvrđene.

22.20

Nema primirja: 'Rusi znaju samo za silu, ne vjerujemo im'

24sata

Bilo kakav sporazum s Rusijom nije vrijedan ni prebijene pare, napisao je u subotu savjetnik ukrajinskog predsjednika i pregovarač Mihailo Podoljak.

On smatra da se nikakvom sporazumu s Rusijom ne može vjerovati i da se invazija Moskve može zaustaviti samo silom.

Više pročitajte OVDJE.

21.37

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u video obraćanju komentirao je aktualnu situaciju.

- Svaki dan radimo na jačanju naše obrane. Ovo je prije svega opskrba oružjem. Svakim danom smo sve bliže činjenici da će naša vojska tehnologijom i udarnom snagom pobijediti osvajače. Naravno, vrlo puno ovisi o partnerima. Od njihove spremnosti da Ukrajini daju sve potrebno za zaštitu slobode. A dobre vijesti o ovome očekujem već sljedeći tjedan - priopćio je.

21.06

Ukrajinski ministar vanjskih poslova: Sankcije Rusiji nemaju veze s globalnom prehrambenom krizom

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je da zapadne sankcije Rusiji "nemaju veze" s rastućom nestašicom hrane u svijetu.

- Sankcije Rusiji nemaju veze s globalnom krizom hrane koja se razvija. Jedini razlog nestašice, rasta cijena i prijetnje gladi je da ruska vojska fizički blokira 22 milijuna tona ukrajinskog izvoza hrane u našim morskim lukama - napisao je.

 - Zahtijevajte od Moskve da prekine blokadu - dodao je.
 

20.40

Šef austrijske obavještajne službe: Isporuke oružja Ukrajini određuju koliko će rat trajati

Rat u Ukrajini polarizirao je i saveznike unutar EU. Tako su njemački mediji svog susjeda, austrijskog kancelara prozvali ‘‘najnaivnijim šef države". Reakcija je to na jučerašnji telefonski razgovor Karl Nehammera i Vladimira Putina koji su austrijski susjedi opisali kao "ego show".

Dok Austrija koristi svoju neutralnost za medijacije s Rusijom, europske izlazne strategije po pogledu rata u Ukrajini nema. Prema mišljenju bivšeg šefa austrijske obavještajne službe Gerta Pollija koji na ukrajinsko-američkom sveučilištu Concordia u Kijevu predaje obavještajne i sigurnosne službe te protuterorizam, postoji potencijal da rat eskalira i povuče Europu korak po korak unutra.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 396