Obavijesti

News

Komentari 246

Putin stigao na Krim na samu godišnjicu aneksije, produžen i Crnomorski dogovor o žitu

Putin stigao na Krim na samu godišnjicu aneksije, produžen i Crnomorski dogovor o žitu

Ruska agresija na ukrajinski teritorij proteže se na više od godinu dana. Napadi ne jenjavaju, a uslijed stalnih pritiska iz Haaga je došla odluka da je izdan nalog za uhićenje Vladimira Putina

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.57

Litva poslala poruku ruskom predsjedniku: Čeka te Haag!

Litva je poslala snažnu poruku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu nakon što je Međunarodni sud u Haagu izdao nalog za njegovo uhićenje. 

17.32

Ukrajina tvrdi: 'Uništili smo 10 ruskih tenkova i oklopno vozilo u jednoj noći!' Objavili i snimku

24sata

Služba sigurnosti Ukrajine objavila je snimku uništavanja ruskih tenkova i oklopnog vozila. Kako tvrde, uništili su čak 10 tenkova i to samo u jednj noći. 

U objavi navode i kako su za to zaslužni specijalci iz jedinice SBU-a "Bijeli Vukovi". 

Više pročitajte OVDJE.

15.43

VIDEO: Putin sjeda za volan auta na Krimu

Čini se da video objavljen na društvenim mrežama prikazuje Vladimira Putina kako sjeda za volan auta tijekom današnjeg posjeta Krimu.

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja, najvećeg grada na Krimu, kojeg je postavila Rusija, rekao je u postu na Telegramu da se Putin sam vozio po gradu.

Kraj ovog isječka koji je podijelio Anton Gerashchenko, savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, navodno prikazuje ruskog predsjednika kako sjeda za volan automobila nakon što se rukovao s gospodinom Razvožajevim.

14:59

Produžen dogovor o žitu s Crnog mora

Crnomorski ugovor o žitu između Ukrajine i Rusije produžen je, rekao je turski premijer Recep Tayyip Erdogan.

14:47

'Rusija 'otvorena za stvarno ozbiljne prijedloge' o rješavanju krize u Ukrajini'

Moskva je otvorena za ozbiljne prijedloge o rješenju krize u Ukrajini, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

Dužnosnik Kremlja ustvrdio je da mirovni plan predsjednika Volodimira Zelenskog "nema nikakve veze s mirom" i da je to "samo popis ultimatumskih zahtjeva za Rusiju" koji su "odvojeni od stvarnosti".

- Opet smo izjavljivali da smo otvoreni za stvarno ozbiljne prijedloge Zapada i Ukrajine o pronalaženju političkog i diplomatskog rješenja krize, ali nećemo prihvatiti jezik ultimatuma - rekla je Zaharova, prema ruskoj tiskovnoj agenciji TASS .

- Kako bi se osigurao održivi mir, potrebno je zahtijevati da se Ukrajini prekine isporuka oružja i plaćenika, da prestanu vojne aktivnosti, da Ukrajina vrati svoj neutralni status, a nova situacija na terenu, koja proizlazi iz prava naroda na samoodređenje, treba se priznati na međunarodnoj razini. Osim toga, mora se provesti demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, moraju se eliminirati sve prijetnje koje dolaze s njenog teritorija i mora se zajamčiti njen nenuklearni status uz poštivanje prava govornika ruskog i etničkih manjina - zaključila je.

Komentari 246