Obavijesti

News

Komentari 217

Pentagon: Nema naznaka da su ruske nuklearne vježbe neka vrsta prikrivene aktivnosti

Pentagon: Nema naznaka da su ruske nuklearne vježbe neka vrsta prikrivene aktivnosti

Ukrajinska protuofenziva na ruske vojne snage u južnoj regiji Herson pokazala se težom nego što je bila ona na sjeveroistoku zemlje zbog kišnog vremena i težeg terena

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.14

Putin poručio građanima zapadnih zemalja: Ne vjerujte da vam je Rusija neprijatelj

Rusija nije vaš neprijatelj, poručio je građanima zapadnih zemalja ruski predsjednik Vladimir Putin i ustvrdio da je Moskva spremna za pregovore, ali ne i Kijev.

Sudjelujući u raspravi debatnog kluba Valdai u Moskvi u kojoj je rekao da se svijet suočava s najopasnijim desetljećem od Drugog svjetskog rata jer zapadne elite svim silama nastoje spriječiti neizbježan raspade globalne dominacije Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, Putin je optužio zapad da igra "opasnu, krvavu i prljavu" geopolitičku igru sijući kaos po svijetu.

- Borite se za svoje plaće- odgovorio je Putin na pitanje što bi poručio običnim građanima te je istaknuo:

- I ne vjerujte da vam je Rusija neprijatelj.

PROČITAJTE VIŠE

21.34

Bijela kuća: Biden ne planira sastanak s Putinom na G20

Bijela kuća naglasila je u četvrtak da predsjednik Joe Biden uopće ne planira bilateralni sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinom na samitu skupine G20 u studenom na indonezijskom otoku Baliju, a njegov ruski kolega rekao je da još razmišlja hoće li onamo otputovati.

Američki predsjednik "uopće ne kani sjesti sjesti s Vladimirom Putinom", rekao je u četvrtak njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost John Kirby.

PROČITAJTE VIŠE

20.05

Pentagon: Nema naznaka da su ruske nuklearne vježbe neka vrsta prikrivene aktivnosti

Sjedinjene Države nisu vidjele ništa što bi upućivalo na to da bi ruske godišnje vježbe nuklearnih snaga "Grom", koje su u tijeku, mogle biti paravan za stvarno raspoređivanje, rekao je u četvrtak američki ministar obrane Lloyd Austin.

- Nismo vidjeli ništa što bi nas navelo da povjerujemo, u ovom trenutku, da je to neka vrsta prikrivene aktivnosti- rekao je Austin novinarima.

PROČITAJTE VIŠE

18.39

Veliki požar u Šahtjorsku: Rusi tvrde da su Ukrajinci gađali vlak pun nafte, izbio velik požar

U okupiranom Šahtjorsku u regiji Donjeck došlo je do eksplozije u skladištu goriva, a na snimkama koje kruže društvenim mrežama vidi se požar koji nemilosrdno guta sve pred sobom. 

Lokalni, proruski mediji prenose da je tijekom ukrajinskog granatiranja eksplodiralo 12 cisterni goriva na obližnjoj željezničkoj stanici što je prouzročilo požar u naftnom skladištu.

24sata
24sata
18.33

Direktor Rosnjefta: Tajvan će se 'prema rasporedu' vratiti Kini

Igor Sečin, izvršni direktor naftnog diva Rosnjefta i jedan od najbližih saveznika Vladimira Putina, u četvrtak je pohvalio kineske čelnike i rekao da će se Tajvan "prema rasporedu" vratiti u svoju "matičnu luku".

Sečin je rekao da će odluke donesene na 20. kongresu Komunističke partije, koje su zacementirale poziciju Xi Jinpinga kao najmoćnijeg kineskog vođe nakon Mao Zedonga, zemlji omogućiti novu razinu razvoja.

Produbljivanje partnerstva "bez ograničenja" između rastuće supersile Kine i titana prirodnih resursa Rusije jedan je od najintrigantnijih geopolitičkih razvoja posljednjih godina - i onaj koji Zapad promatra sa zebnjom.

- Vrlo se poštuje stav (kineskog) vodstva koje smireno i otvoreno, bez lažnih premisa, iznosi svoja stajališta, čak i o najtežim pitanjima, kao što je problem Tajvana, koji se u tom smislu može smatrati donekle pretjeranim- rekao je Sečin na međunarodnom gospodarskom forumu u Bakuu, koji je prethodno održan u talijanskoj Veroni.

PROČITAJTE VIŠE

Komentari 217