Obavijesti

News

Komentari 230

Ukrajinski branitelji odbili teški ruski napad u Sjeverodonjecku

Ukrajinski branitelji odbili teški ruski napad u Sjeverodonjecku

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 95. dan. Čečenski vođa Ramzan Kadirov objavio je kako su Rusi zazueli Sjeverodonjeck

Njavažniji događaji:

Pogledajte emisiju: 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
17.06

Ukrajinci odbili ruski napad u Sjeverodonjecku

Ukrajinski branitelji odbili su u nedjelju ruski napadi na Sjeverodonjeck, najveći grad koji je još uvijek pod njihovom kontrolom u regiji Luhansk, ali su pretrpjeli teške topničke napade, rekli su ukrajinski dužnosnici.

Granatiranje je bilo toliko intenzivno da nije moguće procijeniti koliko je ljudskih žrtava i kolika je šteta, rekao je guverner Luhanska Serhij Gajdaj. Proteklih dana uništeni su deseci objekata.

PROČITAJTE VIŠE

15.23

Erdogan se i dalje protivi ulazu Finske i Švedske u NATO

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da prošlotjedni razgovori s delegacijama Švedske i Finske "nisu bili na očekivanoj razini", dodavši da Ankara ne može odobriti njihov zahtjev za ulazak u NATO.

- Sve dok je Tayyip Erdogan na čelu Turske, definitivno ne možemo reći "da" zemljama koje podržavaju terorizam - rekao je Erdogan. 

Bez podrške svih članica NATO-a, Švedska i Finska ne mogu ući u taj vojni savez. 

I Švedska i Finska niječu da podupiru kurdske militante, koje Erdogan smatra teroristima. No, i Finska i Švedska su se priključile uvođenju embarga na oružje Turskoj nakon što je Erdogan naredio operacije protiv kurdskih skupina u Siriji.

15.01

Erdogan se protivi ulasku Švedske i Finske u NATO

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da prošlotjedni razgovori s finskim i švedskim izaslanstvima nisu bili na očekivanoj razini i da Ankara ne može odobriti njihove zahtjeve za pridruživanje vojnom savezu NATO-a.

- Sve dok je Tayyip Erdogan na čelu Republike Turske, definitivno ne možemo reći 'da' zemljama koje podržavaju ulazak terorizma u NATO - rekao je predsjednik.

Bez potpore svih članica NATO-a, Švedska i Finska ne mogu se pridružiti vojnom savezu.

Obje nordijske zemlje poriču da podržavaju kurdske militante. 

14.03

Rusija tvrdi da je u posljednja 24 sata ubila 300 ukrajinskih vojnika

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su njihove rakete uništile veliki arsenal oružja ukrajinske vojske u Krivom Rihu - rodnom gradu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov tvrdi da je u posljednja 24 sata ubijeno više od 300 "nacionalista" (ukrajinskih vojnika).

Također tvrdi da je u ofenzivi pogođen niz drugih ukrajinskih vojnih ciljeva, uključujući ruski obrambeni sustav koji je oborio ukrajinski borbeni avion SU-25 u Dnjepru.

- Ukupno, kao rezultat ruskih zračnih napada, uništeno je više od 300 nacionalista i do 50 jedinica vojne i specijalne opreme oružanih snaga Ukrajine - kazao je.

13.48

Vučić zvao Putina preko sigurne linije i užicao jeftini plin: 'Plaćat ćemo 10 puta manje od Europe'

24sata

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić i predsjednik Rusije Vladimir Putin tijekom današnjeg razgovora dogovorili su novi ugovor o pružanju usluge plina. Naime, potpisat će ga na tri godine, a formula kojom se obračunavaju cijene ostat će ista, rekao je Vučić nakon obilaska skladišta robnih rezervi u Beogradu. 

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 230